Belföld

Karácsony mentegeti az angoltudását

Karácsony Gergely a múlt héten félelmetes politikai hibát követett el. Most egyre kínosabb módon, ha kell, füllentéssel is, próbál túllendülni saját tanulatlanságán- írja drót.info.

Karácsony mentegeti az angoltudását
Karácsony mentegeti az angoltudását
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Múlt héten Karácsony Gergely lebukott.

A miniszterelnök-jelölti kampányát egy angol bankárlapban indító, sikertelen főpolgármester annyival tudta illusztrálni előnyeit Orbán Viktorhoz képest, hogy máshogy néz ki. 

A főpolgármester a közösségi oldalán kezdett mentegetőzni: A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva így aztán készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül.

Füllentés ide, szépítgetés oda, de érdemes tisztába tenni a dolgokat: Orbán Viktor beszél angolul, Karácsony Gergely meg valószínűleg nem beszél angolul. Amennyiben beszélne, akkor legalább néhány mondatot váltott volna személyesen, angolul a dél-koreai nagykövettel a Hableány-tragédiáról tartott megemlékezésen tavaly májusban. Nem pedig Szijjártó Péter fordított volna neki.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom