Belföld

A kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élőkre

A kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élő családokra, a kiszolgáltatott helyzetben lévőkre - nyilatkozta csütörtökön Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azzal összefüggésben, hogy a kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot.

A kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élőkre
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az államtitkár kifejtette: éppen a veszélyhelyzet kapcsán biztosított felhatalmazás nyújt lehetőséget a kormánynak arra, hogy sokhetes parlamenti vita nélkül, rövid úton hozhasson meg ilyen döntéseket.

„Ha azonban a baloldalon múlna, akkor erre sem lenne lehetőség, hiszen az ellenzék jelezte, hogy nem szavazza meg a veszélyhelyzet őszig tartó meghosszabbítását” - tette hozzá.

Völner Pál emlékeztetett arra is, hogy a kormány az elmúlt időszakban is több olyan pénzügyi vagy szociális intézkedést hozott, amellyel segítséget tudott nyújtani a nehéz helyzetben lévő családoknak, ellentétben a korábbi, baloldali kormányokkal, amelyek csak „eladósították” őket.

A szerdán kihirdetett kormányrendelet szerint csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap után lehet magánszemélyek lakóingatlanainak kiürítéséről vagy árveréséről intézkedni.
 

Kapcsolódó írásaink