Belföld

Jogszerű volt a Klubrádió kizárása

Fővárosi Törvényszék szerint az NMHH Médiatanácsa minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból – számolt be az ítéletről a Média1.

Jogszerű volt a Klubrádió kizárása
A Klubrádió méltánytalanul bánt munkavállalójával
Fotó: Media1.hu

A perköltséget is a Klubrádiónak kell fizetnie, a Kúriához még fordulhatnak jogorvoslatért.

Rácz Krisztina, a háromfős bírói tanács elnöke azt mondta a lap szerint, hogy az NMHH-nak a pályázat benyújtásakor érvényes állapot alapján kellett meghoznia határozatát, és a rendelkezésére álló közhiteles nyilvántartásokból, tényekből hozta meg határozatát a kizáráskor. A dokumentumok alapján a Klubrádió saját tőkéje több mint 400 milliós mínuszban volt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2020. szeptember 11-én jelentette be, hogy elutasította a Klubrádió kérelmét a 2021. február 14-én lejáró rádiós jogosultságának meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-re. Az NMHH hiányos adatszolgáltatásra hivatkozott. Érvényes frekvencia nélkül a csatorna február 15. óta már nem sugároz, csak interneten hallgatható.

Kapcsolódó írásaink