Belföld

Deutsch: A baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat

A baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat - jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője szombaton az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Deutsch: A baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat
Deutsch: A baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat
Fotó: Európai Parlament

Deutsch Tamás kiemelte: a magyar baloldal a héten Brüsszelben újra szintet lépett az oltásellenes propagandában. Az uniós vakcinaútlevélről szóló EP-vita során az MSZP-s, DK-s, Momentumos és jobbikos EP-képviselők „egymásra licitálva azzal ijesztgették a magyarokat”, hogy majd nyáron a keleti vakcinával beoltottak a külföldre utazásukkor hátrányba kerülhetnek a más vakcinákkal beoltottakhoz képest. „Ócska riogatásról van szó!” - szögezte le a politikus, hozzátéve: bármilyen vakcinával oltottak be egy magyart, mindenképpen tud majd nyáron utazni, ha akar.

Az EP-képviselő szerint az egésszel az volt a baloldal nyilvánvaló szándéka, hogy ismét elbizonytalanítsák az embereket és így lebeszéljenek az oltakozásról. „Nyíltan oltásellenes lépéseik mellett ez egy sunyi oltásellenes manőver volt” - mondta.

Ráadásul - mint hozzátette - a magyar baloldal képviselői a napokban „lelkesen” támogatták azt az EP-javaslatot is, amely a tesztelések kapcsán azt a hamis és veszélyes látszatot kelti, hogy a tesztelés az oltáshoz hasonlóan védettséget jelent. „Ez már a baloldal sunyi oltásellenességének netovábbja volt” - jegyezte meg a képviselő.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a tesztelés a fertőzöttek kiszűrését szolgálja. Semmilyen tesztelés sem jelent védelmet a fertőzéssel szemben, csak a védőoltás, ami viszont életet ment - rögzítette.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője azt mondta: arra kérnek mindenkit, ne hallgassanak a magyar baloldal „most már Brüsszelből is hangoztatott, hol nyílt, hol sunyi oltásellenes kampányára”.

„Ne csináljon senki politikai kérdést az oltásból!” - emelte ki Deutsch Tamás, hozzáfűzve: „mindenki vegye fel a védőoltást, mert emberéletekről van szó. Minden beadott védőoltás életet ment.”

„Az oltás nemzeti ügy” - szögezte le Deutsch Tamás.