Belföld

Márki-Zay Péter ezúttal a sógora által elnyert pályázat miatt magyarázkodott

Balliberális normák

A magát miniszterelnök-jelöltnek álmodó Márki-Zay Péter két hét alatt már másodszor kényszerül kínos magyarázkodásra. Korábban megírtuk, hogy Hódmezővásárhely polgármestere, felesége és sógornője gyanúsan, soron kívül kapott koronavírus elleni védőoltást a helyi háziorvostól, most pedig a sógora által elnyert közbeszerzés váltott ki felháborodást.

Márki-Zay kampánya során a Fideszt vádolta korrupcióval, most viszont ő maga keveredett gyanús ügyletbe. A polgármester egy 2018 eleji felvételen bevallotta, hogy az időközi polgármesterjelölti kampányában pénzzel támogatta sógora, aki azóta egy önkormányzati tervpályázaton nyert.

Márki-Zay leszögezte, nem tartja összeférhetetlennek, hogy nővérének a férje nyerte el nemrégiben az egyik utca közlekedésfejlesztési tervének hárommillió 48 ezer forintos pályázati összegét. Szerinte a sógora nyílt versenyben, megérdemelten nyert.

Márki-Zay sajnálkozva jegyezte meg Gulyás Márton Partizán című portréműsorában, hogy nem örült ennek a helyzetnek, de nem tehetett mást. A magyarázkodás azonban nem volt igazán meggyőző, amit jól mutat a balliberális műsorvezető közbevetése, aki úgy vélte, a hódmezővásárhelyi polgármester alááshatja azokat a demokratikus normákat, amelyeket maga is hirdet.

Kapcsolódó írásaink