Belföld

Gyurcsányékat ismét elmarasztalták családi cégük szabálytalansága miatt

Újra 15 millió forintra megbírságolta az MNB a Gyurcsány család tulajdonában álló Altus Portfolió Kft.-t, jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt - adta hírül Buda Gyula Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Gyurcsányékat ismét elmarasztalták családi cégük szabálytalansága miatt
Gyurcsányné és férje, a bukott miniszterelnök
Fotó: MH

A Fidesz országgyűlési képviselője a videóban kijelenti: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc újra lebukott. 

A politikus bemutatja azt a dokumentumot, melyben a Magyar Nemzeti Bank április 9-én kelt határozata szerint 15 millió forintos bírságot szabnak ki az Altus Portfolió Kft.-vel szemben jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt.

Emlékeztet: ez már nem az első eset, hogy az MNB piacfelügyeleti eljárás keretében bírságolja meg Gyurcsányék családi cégét, ugyanis 2018 augusztusában ugyanígy jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt pont ekkora büntetést kaptak.

Négy alkalommal kötött kölcsönszerződést az Altus Portfolió Kft., a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt.-vel, közel 400 millió forint értékben. Ezen kölcsönszerződések miatt rendőrségi nyomozás is folyik és jómagam is büntetőfeljelentést tettem a Központi Nyomozó Főügyészséghez - teszi hozzá Budai.

A kölcsönök vonatkozásában az is felmerült, hogy uniós források juthattak Czeglédy Csaba cégéhez, ezért 2021 februárjában az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordultam, hogy vizsgálják ki a Dobrev Klára és Czeglédy Csaba között létrejött gyanús kölcsönszerződéseket - mondta el a képviselő.

Ez az újabb 15 milliós bírság azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-házaspár semmit nem tanult a múltból és ugyanott folytatja, mint ahol korábban abbahagyta - zárja sorait Budai.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink