Belföld

Varga Judit: Magyarország működő megoldást mutat a migrációs válságra

Magyarország egész Európának működő megoldást mutat a migrációs válság megoldására - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Varga Judit: Magyarország működő megoldást mutat a migrációs válságra
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit ezt szembeállította azzal, hogy - mint írta - „a baloldal egyik kezével oltásellenes kampányt vezényel, a másikkal a járványhelyzet kellős közepén migránsok betelepítését, és az Európában munkájukat vesztett emberek bevándorlókkal történő lecserélését készíti elő”. Az Európai Parlament szakbizottságának legújabb javaslata nemcsak legalizálná a migrációt, de bevándorlók tömeges behozatalával válaszolna az európai munkaerőhiányra - tette hozzá.

A miniszter úgy fogalmazott: amikor a kormányzat már azt remélte, hogy a baloldal „végre meghallotta az emberek hangját”, a LIBE  (az Európa Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága) legújabb jelentése „egységes uniós bevándorlási kódexért kiált” és zöld utat adna a migrációs hullámoknak Európába, hogy képesítéssel nem rendelkező, olcsó munkaerővel árasszák el az európai munkaerőpiacot.

Hangsúlyozta: „ez viszont teljesen szembemegy az európai emberek érdekével”.

Varga Judit felhívta a figyelmet arra, hogy eközben Magyarország működő megoldást mutat egész Európának a migrációs válság megoldására. Nemrég 200 menekült szír család költözhetett vissza otthonába a Hungary Helps programnak köszönhetően.

„A brüsszeli bürokraták jelentéseket írogatnak, eljárásokat indítanak és keményen odaszólnak más országoknak a globális liberális médián keresztül” - írta a miniszter, hozzáfűzve: Magyarország pedig a Hungary Helps programmal példát mutat, és valódi segítséget juttat el oda, ahol valóban szükség van rá.

„Míg a brüsszeli bürokrácia és a magyar baloldali ellenzékben testet öltő elvbarátaik hangzatos lózungokat puffogtatnak és álszolidáris akciókat szerveznek a médiában, addig a magyar kormány cselekszik és emberséges megoldást kínál a migrációs válság kezelésére” - közölte Varga Judit.
 

Kapcsolódó írásaink