Belföld

Gyurcsányékat is megosztja a halálkampány

Hétértékelő. Az ellenzéki vezetők is felismerték, hogy az oltásellenes kampányukkal még saját szavazóik körében sem arathatnak sikert – fogalmazott lapunknak Kiszelly Zoltán elemző

Egyre zavarodottabb a baloldali halálkampány, amely már a Gyurcsány családon belül is ellentéteket szül, miközben napokon belül elérhetjük a fokozatos nyitáshoz szükséges 2,5 milliós beoltottsági számot  – értékelte az elmúlt hét tapasztalatait Kiszelly Zoltán politikai elemző, aki beszélt a ferencvárosi polgármester provokációjáról és a globalizációval szemben alternatívát kínáló Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozóról.

Hónapokon keresztül folytatott oltásellenes kommunikációt a baloldal, ám az elmúlt héten az ellenzék vezető politikusai közül csupán Dobrev Klára folytatta ezt a kampányt, amely Kiszelly Zoltán poli­tológus szerint arra utal, hogy még a Gyurcsány családon belül sincs összehang. „Gyurcsány Ferenc, más ellenzéki pártvezetőkhöz hasonlóan, most megpróbál a jó rendőr szerepében tetszelegni, és a másod-, harmadvonalbeli politikusokra hagyja, hogy a halál vámszedőiként szólaljanak meg.

Ehhez képest okozott meglepetést Dobrev Klára fellépése, aki férjével szemben ezt a kommunikációt vitte tovább a koronavírusból felgyógyulva, mintha nem egyeztettek volna az időszerű üzenetekről” – kommentálta Gyurcsány Ferenc feleségének szavait Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzések központjának igazgatója, aki ismét hangsúlyozta, amióta az ellenzék a felmérésekből érzékelte, hogy szavazóik is elutasítják a baloldali halálpropagandát, egyre többen regisztrálnak az oltásra közülük, és egyre többen kérik a vakcinát, azóta a meghatározó vezetőik hangsúlyt váltottak.

„Az oltási terv sikerességét mutatja, hogy lassan két és félmillióan lesznek beoltva itthon, ami azért fontos, mert ez a szám elengedhetetlen a fokozatos nyitás megkezdéséhez” – emlékeztetett az elemző a szakemberek és Orbán Viktor miniszterelnök korábbi gondolataira.

Az elmúlt években a keresztény ünnepek előtt vagy alatt már megszokott balliberális provokáció idén sem maradt el. „A Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester kezdeményezésére állított féltérdre ereszkedő, szivárványos színben ragyogó amerikai szabadságszobor a globalizmus jegyében húsvéthoz időzített provokáció” – értékelte a nagy visszhangot kiváltó kezdeményezést Kiszelly Zoltán.

„A baloldal évtizedek óta próbálkozik azzal, hogy mesterséges feszültségkeltés­sel megpróbálja összemosni a nemzeti radikálisokat a mérsékelt jobboldallal. Jellegzetes globalista ügyeket hoznak be, hogy a közbeszédben az itthon idegenként ható gondolatok, például a genderkérdés vagy a feketék helyzete váltsa fel a természetes témákat, mint amilyen a nemzeti kérdés, amellyel azonban a balliberális oldal nem tud mit kezdeni.”

A politikai elemző szimbolikusnak tartja, hogy miközben a globalista erők távoli problémákat próbálnak a hazai politikai életbe ültetni, addig az Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozó a valódi alternatívára hívta fel a figyelmet. A számos jobboldali gondolkodó által csak „Európa reneszánszaként” értékelt találkozó Kiszelly Zoltán szerint szellemi irányvonal lehet a kontinensen.

„Az öntudatos polgárok eligazodását segítheti, azokét, akik nem szeretnének boldog rabszolgák lenni, és mivel Nyugat-Európában egyre többen lesznek a globalizáció vesztesei, ezért valamennyi európai országban létezik olyan irányzat, amely csatlakozhat az elképzeléshez, így pedig a kezdeményezés hamarosan markáns erővé válhat. Ezt a tábort erősítheti a franciaországi és a várhatóan egy éven belül Olaszországban is bekövetkező választás” – foglalta össze a találkozó jelentőségét a politikai elemző.

Kapcsolódó írásaink

Brüsszeli inkompetencia

ĀHétértékelő. Az oltásellenes hecckampány a baloldal népszerűségvesztéséhez vezethet, hiszen a lakosság egyre szélesebb rétege tapasztalja az önálló magyar vakcinabeszerzés sikerét

Balul sült el a baloldal hecckampánya

ĀHétértékelő. A rendszeresen ellenzéki megrendeléseket teljesítő Závecz Research decemberhez képest legutóbb már negyedmillióval több Fidesz-szavazót mért – mutatott rá Deák Dániel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom