Belföld

Folyton a vakcinákat támadja, mégis beoltatta magát Gyurcsány

Miközben pártjával, a Demokratikus Koalícióval együtt folyamatosan támadja a koronavírus elleni védőoltásokat, csütörtökön mégis megkapta a vakcinát Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök a Facebook-oldalán közölte, hogy beoltották.

Folyton a vakcinákat támadja, mégis beoltatta magát Gyurcsány
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH

A DK elnökének lépése annak fényében különösen érdekes, hogy pártjával és az általa vezetett baloldal további politikusaival közösen hetek-hónapok óta folyamatosan a védőoltások ellen hergelik az embereket. Februárban például így nyilatkozott a keleti vakcinákról Gyurcsány Ferenc.

„Nem az ellenzék csinál ebből egyébként politikát, Kína és Oroszország ezt használja politikára. (...) Én meg nem szeretném, hogy ha a magyar emberek ebben kísérleti nyúlként ott lennének. (...)”

Ahogy arról többször is írtunk, Gyurcsány pártja hónapok óta támadja a kínai és az orosz vakcinát, amiért azokat a magyar kormány az Európai Unió engedélyeztetési folyamatát megelőzve, a saját egészségügyi hatáskörében eljárva bevizsgálta, engedélyezte és alkalmazza.

Gyurcsányék előbb a Szputnyik V-vel kapcsolatban indítottak online konzultációt, majd a Sinopharm ellen kezdtek aláírásgyűjtésbe. A kínai oltóanyag kapcsán egészen odáig mentek el, hogy konkrétan annak a betiltását követelték.

Kapcsolódó írásaink