Belföld

Márki-Zay embere már a parlamentbe vágyik

Hatalmi harcok

Panaszkodik, siránkozik Márki-Zay Péter szigetszentmiklósi embere, miközben a parlamentbe vágyik – derült ki a Nagy János (Mindenki Magyarországa Mozgalom – MMM) által adott interjúból.

Márki-Zay embere már a parlamentbe vágyik
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

A Pest megyei település azt követően került be az országos sajtóba, hogy Göd és Jászberény után itt is felbomlott a szivárványkoalíció, mivel a baloldal csak a jövő évi választás előkészületei­vel foglalkozik. A hatalmi harcok látványos eleme volt, amikor Nagy azért menesztette gyurcsányista alpolgármesterét, Jószai Attilát – aki állítása szerint „ellenzékit játszik” –, mert felesége, Jószai Teodóra is elindul az előválasztáson.

A polgármester a Dunamédiának most arról beszélt, a kormányzati megszorítások miatt igen rossz anyagi helyzetben van a település. „Nem tudunk mindenre pénzt biztosítani, (...) nem lehet mindent egyszerre megoldani” – panaszolta Nagy, miközben a baloldali önkormányzat rekordszámú bizottságra igen magas összeget, négyszázmillió forintot fordít, noha ezek általában nem is üléseznek, ha mégis, akkor csupán pár napirendi ponttal. Bár Szigetszentmiklóson az elmúlt két évben látványosan nem történt semmi, a baloldali politikus szerint ráférne egy kis szabadság, mert rendkívül nagy a teher a vállán.

„Lehet, hogy azt hiszik bizonyos képviselők, nekem nagyon kényelmes ez a helyzet, de ha ők is annyit dolgoznának, mint én, megéreznék a saját bőrükön, hogy ez fárasztó” – fakadt ki Nagy, aki később szürreális módon már arról értekezett, ha két jelölő szervezet felkéri, akkor elindul az előválasztáson.

Kapcsolódó írásaink