Belföld

Baloldali álhírgyártás és oltásellenesség

Szaniszló fel nem használt vakcinákról állított valótlanságokat, Arató Gergely egy működő szakrendelőről hazudott, Hadházy Ákos pedig ezúttal a mentőszolgálatot támadta

„A Keresztapa bevédi a bandatagot, így megy ez a baloldalon!” – rea­gált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra, hogy Gyurcsány Ferenc védelmébe vette az oltásellenes hangulatot szító DK-s polgármestert, Szaniszló Sándort.

Amint azt megírtuk, a XVIII. kerületi DK-s polgármester, Szaniszló Sándor csütörtökön közösségi oldalán azt állította, hogy több száz adag kínai koronavírus elleni vakcinára nem volt jelentkező, ezért a megmaradt készletet a kormány elszállítja. A felháborodott kommentáradatot látva nem sokkal később a polgármester indoklás nélkül törölte a bejegyzését.

Szaniszló állításának valótlanságára Lévai István Zoltán, a Fidesz önkormányzati képviselője hívta fel a figyelmet, amikor közzétette Sára Botond kormánymegbízott, a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetőjének tájékoztatását, miszerint a kormányhivatal ezeket az oltóanyagokat azon háziorvosok között osztja el, akik azt a regisztrált személyek körében fel tudják használni a kerületben.

Az álhírgyártó kerületvezetőt előbb Karácsony Gergely főpolgármester, majd Szaniszló pártelnöke, Gyurcsány Ferenc is védelmébe vette, aki posztjában leszögezte: „Minden vád hazug, amivel támadják Szaniszló Sándort! A végsőkig kiállunk mellette!” Erre a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István közösségi oldalán tegnap úgy értékelt: „a Keresztapa bevédi a bandatagot, így megy ez a baloldalon!”

Majd így folytatta: „Persze hogy bevédi, mert a gyurcsányista polgármester pontosan azt csinálta, amit Gyurcsány kért: folytatta főnöke oltásellenes kampányát, és hazudott. Azt állította, hogy nincs igény a kínai vakcinára a XVIII. kerületben, de százak írták meg neki kommentben, hogy ez nem igaz! Azt állította, hogy elviszik a vakcinákat a kerületből. Ezzel szemben az igazság az, hogy egyetlen vakcinát sem visznek el onnan. Ismét bizonyították, hogy nekik az emberélet nem számít, csak a hatalom!” – hangsúlyozta Hollik.

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője kedden, a parlamentben kérte számon a kormányon, hogy a 2019 végére ígért új kőbányai szakrendelőt nem adták még át. Kiderült azonban, hogy az átadott szakrendelőben naponta tíz oltóponton ezer ember kapja meg a vakcinát.

Arató ezután, tegnapi online sajtótájékoztatóján arról beszélt, az elhibázott kormányzati járványkezelés a nemzeti tragédia szélére sodorta az országot. A Fidesz erre úgy reagált: „az oltásellenes baloldal tovább folytatja vakcinaellenes kampányát, most éppen a XVIII. kerület baloldali polgármestere kelti a hangulatot a vakcinák ellen, miközben ők is pontosan tudják, hogy a járványból az oltás jelenti a kiutat. A baloldalnak, ha a hatalomról van szó, nem számít a magyar emberek élete” – írta a kormánypárt

Hadházy Ákos sem akart lemaradni, ő a mentősöket támadta azt állítva, hogy egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátniuk, ami szerinte azt bizonyítja, hogy a rendszer összeomlott.

Az Országos Mentőszolgálat felszólította Hadházyt, hogy fejezze be a rémhírkeltést, és ne akadályozza a mentők munkáját. Közölték: a Hadházy által jelzett napon, azaz március 16-án országosan összesen 4369 feladatot látott el a mentőszolgálat. A képviselő által megosztott fényképen a hatezer közeli szám „nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma, ezek mintegy harmada azonban nem eredményezi mentő küldését, mert a telefonáló például csak információt kért”.

Eközben kiderült az is, hogy Kiss Csaba, a nemrég egymillió forintra bírságolt LMP-s, oltásellenes erdőkertesi háziorvos korábban a Csongrád-Csanád megyei Eperjes és Árpádhalom háziorvosaként félmillió forintot kért azért, hogy távozásakor utódjának átadja betegei adatait. A Délmagyar szerint amikor 2015-ben felmondott, magával vitte nyolcszáz beteg összes adatát, mondván, az az ő „szellemi terméke”.

Kapcsolódó írásaink