Belföld

Szaniszló kerületéből visszaszállítják a kínai vakcinákat

Csütörtökön Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja - írja az Origo. 

Szaniszló kerületéből visszaszállítják a kínai vakcinákat
Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc balliberális polgármestere
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Helyreigazítás

Cikkünk korábbi, 2021. március 18-i címében valótlanul állítottuk, hogy Szaniszló Sándor polgármester szállíttatta el a 18. kerületből a kínai vakcinákat. A valóság ezzel szemben az, hogy Szaniszló Sándor azt közölte 2021. március 18-i Facebook-posztjában, hogy több száz adag kínai koronavírus-vakcinára nem volt jelentkező a 18. kerületben, a megmaradt készletet a kormány elszállítja.

Szaniszló Sándor csütörtöki posztjában, amiben a baloldali politikus arról írt, hogy a kerületiek nagyszámban nem tartanak igényt a kínai vakcinára. „Több száz adag kínai koronavírus-vakcinára nem volt jelentkező a 18. kerületben, a megmaradt készletet a kormány még ma elszállítja” - fogalmazott a polgármester a mostanra már törölt posztban. 

A kommentfelületen tömegével lehet olvasónkéhoz hasonló véleményekkel találkozni, valóságos tömegfelháborodás alakult ki Szaniszló bejegyzése miatt. Több mint kétszáz hozzászólás érkezett az írás alá, szinte mindegyikben azt kifogásolták, hogy a városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást. Sokan közülük arról is írtak, hogyha módjuk lett volna, gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharmot. Ilyen reakciók érkeztek a baloldali polgármester posztjára:

Nem is hívtak, hogy van lehetőség oltásra.”

„72 éves anyukám regisztrált, a háziorvosnak (SZTK) jelezte, hogy ő elfogadja a kínai vakcinát, ennek ellenére senki nem kereste még oltásügyben...akkor hogy lehet, hogy nem volt gazdija a kínai vakcináknak?”

„Két ismerősöm is azonnal indulna az oltásért! Ne küldjék vissza, lenne rá jelentkező!”

Gyurcsányék régóta támadják a kínai vakcinát

A Demokratikus Koalíció a kezdetektől fogva bizonytalanságot próbál kelteni a szakemberek által megbízhatónak és hatékonynak tartott Sinopharm körül, nemrég petíciót indított a betiltásáért.

A baloldali párt oltásellenes kampányának egyik fő arca Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus, aki élő adásban a Sinopharmra utalva azt mondta, hogy egyes vakcináknál az is jobb, ha megfertőződik az ember.

Kapcsolódó írásaink