Belföld

A baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz

Budapest Kormányhivatalához számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez.

A baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz
Kormányhivatal: a baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Országos Oltási Munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat például az oltandókkal való időpont egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére. Ez is nagyban segíti az oltás felgyorsítását.

A kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a  II., III., IV., VII., IX., XI., XIII., XIV., XIX. kerületből), hogy az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették.

Budapest Kormányhivatala szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a fővárosiak által választott polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a baloldal oltásellenes politikáját, és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját, ezért a Kormányhivatal ismételten megkéri az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat.

Az említett kerületek vezetői: Őrsi Gergely (MSZP), Kiss László (MSZP), Déri Tibor (Momentum),  Niedermüller Péter (DK), Baranyi Krisztina (baloldali összefogás által a polgármesteri székbe segített párton kívüli politikus), László Imre (DK), Tóth József (MSZP), Horváth Csaba (MSZP), Gajda Péter

Kapcsolódó írásaink