Belföld

Soros-szervezet hazug kampánya

Nem csupán a baloldali előválasztásban lesz fontos szerepe a spekulánshoz kötődő „civileknek” a jelek szerint, az országgyűlési választásokba is igyekeznek majd beleszólni

Egy egyszázalékos ellenzéki párt kétszáz fős, egy évvel ezelőtti, komoly rendőri jelenléttel, profi módon biztosított demonstrációjáról készített fotót használ a TASZ a kormányzati gyűlöletkeltés igazolására, miközben az általuk favorizált baloldali összefogásnak része a Jobbik.

Soros-szervezet hazug kampánya
Manipuláció. A TASZ fotóján nem látszik sem a rendőrsorfal, sem a tüntetők száma
Fotó: Tasz.hu

A Soros-hálózat egymással többszörösen összefonódó szervezetei bonyolítják le a baloldali szivárványkoalíció idénre tervezett előválasztásának gyakorlatilag minden mozzanatát, a mozgósítástól kezdve a szavazatok számlálásán át a kampányanyagok terjesztéséig – írtuk meg tegnap a Magyar Nemzet cikke alapján.

Nem csupán a baloldali előválasztásban lesz azonban fontos szerepük a Soros-szervezeteknek, hanem nyilvánvalóan a 2022-es országgyűlési választásokba is igyekeznek majd beleszólni. Ennek már most is vannak jelei.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által a Facebookon terjesztett egyik hirdetés címe: Tegyünk együtt egy elfogadóbb országért. A hirdetés szövege szerint a kormány járványkezelés helyett „gyűlöletet szít, és megpróbálja egymás ellen fordítani az embereket származás, lakóhely vagy éppen szexuális orientáció alapján, (…) a gyűlöletkeltés sem túl nagy ár a hatalom megtartásáért. Ugyanis amíg a polgárok a köztük lévő különbségekkel foglalkoznak, nem veszik észre, hogyan élnek vissza az ország vezetői hatalmukkal.”

A hirdetéshez csatolt, félelemkeltőnek szánt fotó annyira rossz minőségű, hogy nem tudtuk azonosítani a helyszínt, illetve magát az eseményt, ezért megkérdeztük a szervezetet, hol készült a kép. Közölték: a fotót munkatársuk készítette 2020. február 16-án a sályi szélsőséges demonstráción.

Annak, aki már nem emlékezne: a borsodi faluban tavaly januárban brutális gyilkosság történt, egy 61 éves néprajzkutató asszonyt saját otthonában ölt meg egy 21 éves férfi, akinek az asszony korábban munkát adott a ház körül, így segítette anyagilag. A gyilkosság előtt nyugtatót vett be, arra ivott alkoholt, majd pénzt akart szerezni az asszonytól. Amikor nem kapott, olyan súlyosan bántalmazta egy karóval, hogy az asszony belehalt a sérülésekbe – írta a 24.hu.

A Mi Hazánk február 16-ra demonstrációt szervezett Miskolcra és fáklyás felvonulást Sályra. A Boon nevű megyei hírportál tudósítása szerint a faluba többszörös rendőri ellenőrzés után engedték csak be a tüntetőket, az ellendemonstráció résztvevőit viszont – akik nem kértek Sályba engedélyt – Bükkábrány előtt félreállították az út mellett.

Végül este a mintegy kétszáz résztvevő szigorú rendőri biztosítás mellett békésen, fáklyákkal végigvonult a polgármesteri hivataltól a meggyilkolt idős asszony házáig, ahol gyertyákat és mécseseket gyújtottak. Közben a rendőrök sorfala mögött 50–80 ellentüntető jelent meg, akik „nácik, nácik” bekiabálásokkal próbálták megzavarni a demonstrációt, a nagyszámú rendőri jelenlétnek is köszönhetően azonban az este atrocitások nélkül ért véget – írta a Boom.hu.

Vagyis egy egyszázalékos támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt kétszáz fős, komoly rendőri jelenléttel, profi módon biztosított demonstrációjáról készített fotót használ a „civil szervezet” a kormányzati gyűlöletkeltés illusztrálására. Eközben pedig a sorosisták által segített baloldali összefogásnak része a Jobbik…

Merénylet a roma kultúra ellen
 

„Nem a Jobbikból űzték ki a rasszizmust, hanem az egész összefogásban felbukkant”
 

Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló kedden a parlamentben napirend előtt arról beszélt, hogy baloldali polgármesterek merényletet követnek el a roma kultúra ellen. Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármestert, valamint Pikó Andrást, a VIII. kerület vezetőjét bírálta, előbbit azért, mert a 100 Tagú Cigányzenekar előtt záratta be a próbáiknak otthont adó művelődési házat, míg utóbbi több lépcsőben tizenötre csökkentette a korábban hetven fővel működő Józsefvárosi Cigányzenekar létszámát.

Niedermüller „ezzel az egész ellenzéki összefogás véleményét tolmácsolta felénk”, Pikó pedig hatvan roma családtól veszi el a járvány kellős közepén a megélhetést és egy egész országtól a cigány kultúra egyik markáns részét. Szerencsére egy kormánypárti polgármester és a kormány megvédi a nemzetiségeit – fogalmazott a szószóló. (Amint arról beszámoltunk, februárban Karsay Ferenc, Budafok fideszes vezetője ajánlott fel ideiglenes vagy akár állandó próbateremnek alkalmas helyiségeket a 100 Tagú Cigányzenekarnak, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pedig március elsején jelentette be, hogy ingatlant keresnek az együttesnek – a szerk.)

Rétvári Bence válaszában felidézte, hogy Niedermüller 2013-ban még „Én is cigány vagyok” feliratú táblával tüntetett a rasszizmus és a Jobbik ellen, most pedig nemcsak a cigányzenekart, hanem Európa egyetlen zsidó televízióját is „kirakta”. Szerinte ha egy nem baloldali polgármester tette volna ezeket, akkor Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter lett volna az első, aki tiltakozik. Amióta azonban Gyurcsány és a Jobbik egymásra talált, nem a Jobbikból űzték ki a rasszizmust, hanem az összes baloldali pártban felbukkant ez a fajta rasszista hozzáállás – összegzett Rétvári.

Kapcsolódó írásaink