Belföld

„Karácsony Gergely szócsavarásból csillagos ötöst érdemel”

Tudjuk, hogy Karácsony Gergely szócsavarásból csillagos ötöst érdemel. A stílus már más kérdés, másfél év főpolgármesterség után – hiába bizonygatja különböző blogokon, hogy emberileg semmit nem változott – sajnos mai posztjából süt a cinizmus és a hatalmi gőg. Az pedig a legszomorúbb, hogy mennyire nem számít a valóság - írja a Fidesz Budapest Facebook-oldal.

„Karácsony Gergely szócsavarásból csillagos ötöst érdemel”
Karácsony Gergely szócsavarásból csillagos ötöst érdemel
Fotó: MH/Katona László

A tények ugyanis magukért beszélnek - jelenti ki a bejegyzés. A főváros fellobogózásáról szóló, Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 24/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének első melléklete tételesen felsorolja, hogy hol és milyen típusú zászlót kell kihelyezni a nemzeti ünnepen:

  • Úttesti zászló: II. kerület: Margit körút; V. kerület: Alkotmány utca; V. és IX. kerület: Vámház körút; V. és XIII. kerület: Szent István körút; VI. kerület: Teréz körút; VII. kerület: Rákóczi út; IX. kerület: Ferenc körút.
  • Hidak, felüljárók: Árpád híd, Erzsébet híd, Lánchíd, Margit híd, Petőfi híd, Rákóczi híd, Szabadság híd; III. kerület: Mozaik utcai felüljáró, Tímár utcai gyalogos felüljáró; V. és XIII. kerület: Nyugati téri felüljáró; IX. kerület: Üllői úti felüljáró; IX. és XIX. kerület: Határ úti felüljáró; XI. kerület: BAH-felüljáró; XIV. kerület: Hungária körúti felüljáró; XIV. kerület: Kacsóh Pongrác úti felüljáró; XIX. és X. kerület: Sibrik Miklós úti felüljáró.
  • Önbeállós zászlók: V. kerület: Kossuth Lajos utca; VII. kerület: Rákóczi út; IX. kerület: Üllői út.
  • Speciális zászlók: VI. kerület: Kodály körönd; VI. kerület: Oktogon tér; IX. kerület: Nagyvárad tér; XIV. kerület: Hősök tere.

Mindenki, aki március 15-én kimozdult otthonából láthatta, hogy Budapest ezen közútjai, közterületei nagy részén hiányzott az ünnepi lobogózás - állítja a Fidesz Budapest Facebook-oldal.

Maradjunk annyiban, hogy az 1,35 milliárd forinttal gazdálkodó Budapest Brand Zrt. nem végezte a legjobb munkát. Az valóban nagy siker az elmúlt hónapok teljesítménye után, hogy legalább a hidakat sikerült fellobogózni 24 órára - teszik hozzá.

Mi a vitát a magunk részéről ezzel lezártnak tekintjük és bízunk benne, hogy a következő nemzeti ünnepen Karácsony Gergelynek és csapatának is sikerül elődeihez, Demszky Gáborhoz és Tarlós Istvánhoz hasonlóan jogszabályszerűen, nemzeti ünnephez méltóan fellobogóznia a nemzet fővárosát - zárják soraikat.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom