Belföld

Hadházy Ákos lesz a Momentum zuglói jelöltje

Hadházy Ákos, az LMP-ből kilépett, független parlamenti képviselő a Momentum színeiben indul a zuglói előválasztáson - jelentette be hétfőn Fekete-Győr András, a baloldali párt elnöke közösségi oldalára feltöltött videójában. Mint ismert, Hadházy a járvány megjelenése óta folyamatosan akadályozni próbálja a közös védekezést, nemrég még egy halottgyalázó videót is közreadott annak érdekében, hogy a kormány ellen hangolja a választókat.

Hadházy Ákos lesz a Momentum zuglói jelöltje
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő
Fotó: MH/Katona László

„Ha Magyarországon van a korrupció elleni harcnak védőszentje, akkor az Hadházy Ákos. Ha még nincs a korrupció elleni harcnak védőszentje az országban, akkor Hadházy Ákost tudom javasolni erre a feladatra” - vezette fel vicceskedve Fekete Győr-András, a Momentum elnöke, hogy pártja az egykori LMP-s, jelenleg független parlamenti képviselőt indítja a baloldali előválasztáson Zuglóban.

Mint ismert, a baloldali képviselő mindezidáig politikai árva volt, egyetlen párthoz sem tudott csatlakozni. Kérdés, hogy a Momentum mennyire jár jól vele, hiszen folyamatosak körülötte a botrányok. A járvány megjelenése óta nyíltan támadja a közös védekezést, és nem csinál titkot abból, hogy a sikertelen járványkezelésben érdekelt – idézi fel cikkében az Origo.

Az egyik legellenszenvesebb provokációja az volt, amikor év elején egy halottgyalázó videót tett közzé Facebook-oldalán. A felvétel kapcsán arról írt, hogy „a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek”.

Arra is utalgatott, hogy a kialakult állapot a kormánynak és a „dilettáns” járványvédelemnek köszönhető. Az akció azonban erősen a visszájára fordult, ugyanis gyorsan kiderült, hogy egyetlenegy koronavírusos sem szerepelt a videón bemutatott halottak között, és az intézmény fenntartója nem a kormány, hanem a baloldali vezetésű önkormányzat. 

Mindenképpen érdekes, hogy Zugló a szocialisták fellegvára, a körzet jelenlegi parlamenti képviselője az MSZP-s Tóth Csaba. Mivel a szocialisták nem jelezték, hogy feladták a körzetet, így a mai bejelentést leginkább úgy lehet értelmezni, hogy a Momentum ráindította jelöltjét a szocialistákéra. A konfliktust mutatja, hogy Fekete-Győr korábban, szeptemberben azt mondta, hogy Tóth Csaba biztosan nem lesz rajta a közös listán. 

Természetesen végül úgyis Gyurcsány Ferenc szava fog számítani, ő fog dönteni, mi lesz Zuglóban. Esetleg éppen ott fogja megfegyelmezni a szocialistákat?

Kapcsolódó írásaink

Kegyeletsértés Szentendrén

ĀMegint Hadházy Ákoson nevet mindenki: A politikus a kormányt akarta bírálni, de egy baloldali önkormányzatot sikerült