Belföld

Pikó Andrást nem zavarja a valóság

Krokodilkönnyekkel a szemükben hazudozik a baloldal és az általa hergelt egyetemi diákság az Ódry Színpad sorsáról

Felajánlotta a Magyarországi Református Egyháznak az Ódry Színpad épületét öt évvel ezelőtt az SZFE korábbi vezetése. Közben tovább folyik a baloldali bosszúhadjárat az egyetem jelenlegi vezetése ellen.

Fontosnak tartom, hogy a Vas utcában található központi épület a református egyházhoz kerüljön – figyelemmel arra a tényre, hogy az eredeti építtető az egyház volt – írta 2015-ben M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) korábbi rektora a református püspöknek. Mindez úgy derült ki, hogy a Magyarországi Református Egyház közzétette honlapján M. Tóth Géza erről szóló levelét.

Megírtuk, szintén a korábbi vezetés 2019-ben azt tervezte, hogy lebontatja az általa is elavultnak tartott épületet, és egy korszerű sportközpontot húz föl a helyére.

Mindez azért különösen érdekes, mert a baloldal által a háttérből hergelt színművészetis hallgatók szűk csoportja és a balliberális megmondó emberek eközben krokodilkönnyekkel a szemükben azt kürtölték szét a világban, hogy az Ódry Színpadot – annak hagyományaival együtt – az SZFE új vezetése szeretné eltörölni a színről.

Kapcsolódó hír, hogy Pikó András, a VIII. kerület baloldali polgármestere válaszolt arra a nyílt levélre, melyet pénteken jelentetett meg Szarka Gábor kancellár védelmében a Színház- és Filmművészetért Alapítvány.

A városvezető közölte, álláspontját továbbra is fenntartja, nyilvánosságra hozott érvei alapján továbbra is meggyőződése, hogy Szarka Gábor érdemtelenné vált a korábban neki adományozott kitüntetésre. Pikó a levele végén álságosan elköszön az Ódry Színpadtól is.

Utóbbi hír kapcsán mindenképpen érdemes felidézni, a bukott kormányfő, Gyurcsány Ferenc tavaly nyáron azzal fenyegette meg közösségi oldalán az SZFE új kuratóriumának tagjait, hogy ha hatalomra kerül, földönfutóvá teszi mindegyiket. Azóta Baranyi Krisztina Ferencváros baloldali polgármestere eltávolította a Pinceszínház igazgatóját, most pedig az SZFE kancellárja, Szarka Gábor került a józsefvárosi, ugyancsak baloldali városvezető célkeresztjébe. Azaz gyakorlatilag Baranyi és Pikó készségesen teljesítik ezt a mindenféle erkölcsiséget nélkülöző tervet.

Kapcsolódó írásaink