Belföld

Komáromi Zoltán úgy váltogatja álláspontját, mint más a kabátját

Naponta nyit frontokat a DK, és támadja a járvány elleni védekezést

A DK egészségügyi szakpolitikusa folyamatosan támadja a járvány elleni védekezést, ám állításai egytől egyig megbuktak.

Komáromi Zoltán úgy váltogatja álláspontját, mint más a kabátját
Fotó: MH

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő már szerdán cáfolta azokat az állításokat, miszerint a háziorvosok nem lennének felkészítve a koronavírus-oltásokra, a DK „szakpolitikusa”, Komáromi Zoltán egy csütörtöki sajtótájékoztatón ismét ezzel riogatott.

A háziorvos régóta igyekszik a reflektorfénybe kerülni, de az igazi áttörést a koronavírus-járvány hozta el számára, annak ellenére, hogy fellengzős kijelentései az elmúlt hónapokban rendre megdőltek. Jóllehet sem virológusi, sem ilyen szakirányú képzettsége nincs, kezdetek óta ő a DK megmondóembere az járványkezelés kapcsán.

Kijelentéseiért semmilyen felelősséget nem kell vállalnia, így bátran támadja a kormányt. Tavasszal ágykiürítéseket emlegetve szólította fel lemondásra Kásler Miklós minisztert, szeptemberben a tesztek számát kevesellte, decemberben előbb az egészségügy összeomlását vizionálta, később pedig az oltások miatt kezdett aggódni.

December végén, amikor kiderült, hogy az Európai Unió által megrendelt Pfizer-vakcinákból belátható időn belül nem érkezik elegendő mennyiség, és a kormány más oltóanyag beszerzésén gondolkodik, emberkísérletnek nevezte az orosz vakcina magyarországi tesztelését.

Amikor pedig a szaktárca azzal védte a Szputnyik V vakcinát, hogy a magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen „minden oltóanyagunk onnan származott”, Komáromi kijelentette: „Nem voltak orosz vakcinák, szovjet vakcinák voltak, egész más volt az engedélyeztetési eljárás.”

A „szakember” azt sugallta, mintha a Szovjetunióban szigorúbb szabályok lettek volna, mint a mai Oroszországban. Az orosz vakcinával szemben érzett aggodalmai azóta szűntek meg, amióta Angela Merkel német kancellár Vlagyimir Putyinnal tárgyalt.

Komáromi januárban azt is „blődségnek” nevezte, hogy a beérkezett oltóanyag felét félretette a kormány. Szerinte ugyanis a második oltás idejére megérkezik az újabb, sokkal nagyobb szállítmány. A kormány nem hallgatott Gyurcsány emberére, így az akadozó szállítmányok ellenére sem került veszélybe az oltási terv.

Gyurcsányék láthatóan minden erejükkel azon vannak, hogy megvalósítsák a járvány elhúzását célzó stratégiájukat. Ennek része, hogy álhíreket gyártanak és zavart akarnak kelteni az oltással és a vakcinákkal kapcsolatban is – reagált a Fidesz a DK tegnapi sajtótájékoztatójára.

Kapcsolódó írásaink