Belföld

Schmitt Pál: Ez matematika, ha három emberből kettőt beoltanak, a harmadik is védett lesz

Vakcinainfó

Természetesen beoltatom magam, és ezt javasolom honfitársaimnak is – válaszolta kérdésünkre Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a nemzet sportolója.

A volt köztársasági elnök szerint a megoldás nagyon egyszerű, csak számolni kell, ha három ember közül kettőt beoltanak a koronavírus elleni vakcinával, akkor a harmadik is védett lesz. „Nem értem, hogy az emberéleteket mentő oltásból az ellenzék miért csinál politikai ügyet” – hangsúlyozta Schmitt, aki úgy gondolja, hogy az olimpiára készülő sportolókat és az őket felkészítő edzőket is minél előbb be kellene oltani. „Számításom szerint ez hat-hétszáz ember, ami a várható több százezer vakcina beérkezésekor elenyésző szám. Ezzel viszont biztosítani lehetne, hogy sportolóink védetten vehessenek részt az olimpiai kvalifikációs versenyeken, és védetten készülhessenek a nyári tokiói olimpiára” – mondta a NOB tagja.

Kapcsolódó írásaink

NOE-elnök: Bíznunk kell az orvostudományban

ĀŐszintén szeretem rokonainkat, barátainkat, egyesületünk nagycsaládos tagjait, hiányoznak, és alig várom, hogy újra találkozhassak velük, ezért egyáltalán nem kérdés számomra, hogy az oltást választom – hangsúlyozta lapunknak Kardosné Gyurkó Katalin