Belföld

Korrupcióval vádolja az újbudai önkormányzatot Novák Előd

A DK-s vezetésű újbudai önkormányzatnál történt korrupció, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, aki egyben önkormányzati képviselő is a főváros XI. kerületében.

Korrupcióval vádolja az újbudai önkormányzatot Novák Előd
Újbudai önkormányzati korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a Mi Hazánk alelnöke
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Novák Előd szerdai, a XI. kerületi polgármesteri hivatal előtt megtartott sajtótájékoztatóján közölte: azt követően fordult a rendőrséghez, hogy kiderült: Lakos Imre „politikusbűnöző”, a DK újbudai elnöke, az SZDSZ korábbi budapesti elnöke másfél hónapi munkáért 8 millió forintot kapott a kerületi önkormányzattól.

Emlékeztetett: Lakos Imre az önkormányzati választásokat követően csupán másfél hónapig látta el a kabinetvezetői feladatokat.

Hangsúlyozta: egy éve küzd azért, hogy megkapja a Lakos Imre javadalmazásáról szóló adatot, amelynek kiadását információja szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tiltotta meg.

A polgármesteri hivatal csak az után adta ki az információt, hogy pert helyezett kilátásba közérdekű adatigénylés megtagadása miatt - tette hozzá.

Azt mondta: azért nevezi „politikusbűnözőnek” Lakos Imrét, Újbuda egykori szabad demokrata alpolgármesterét, mert korábban másodfokon is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az úgynevezett Kopaszi-gate ügyben.

Végül csak azért úszta meg a büntetést, mert a Kúrián felmentette egy MSZP-kötődésű bíró - fűzte hozzá.

Szerinte szintén a kerülethez köthető korrupciós ügy, hogy egy másik „politikusbűnöző” Czeglédy Csaba havi 1,4 millió forintért ad tanácsokat az önkormányzatnak.

Novák Előd azt mondta, hogy az önkormányzat átláthatósági megbízottja, aki egyben a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöke, szintén tanácsadásért havi egymillió forintot kapott a DK-s vezetésű önkormányzattól, amit később félmillióra csökkentettek.

Kapcsolódó írásaink