Belföld

Újabb álhírt terjeszt a DK

A DK állításai hamisak, hiszen semmilyen büntetésben nem részesülnek azok, akik nem járulnak hozzá az iskolai tesztelésekhez - olvasható az innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) lapunkhoz eljuttatott özleményében.

Újabb álhírt terjeszt a DK
Czipa Alexandra (j) gyógyszerészhallgató koronavírus-teszt mintát vesz a Monoki Micimackó Óvoda egyik dolgozójától 2020. november 26-án
Fotó: MTI/Vajda János

Az ITM a Demokratikus Koalíció (DK) azon állítására reagált, miszerint „tartós, krónikusan beteg orvostanhallgatókat köteleznek az országos tesztelésben való részvételre”.

A tárca ennek kapcsán kijelentette: a kirendelés során senkit nem köteleznek a kormányhivatalok arra, hogy részt vegyenek a tesztelésekben azok közül, akik nem akarnak.

A tárca arra is emlékeztetett: a tesztelésekben közreműködő hallgatók krediteit elismerik, valamint fizetést is kapnak munkájukért. A megfelelő védőruházat pedig mindenki számára biztosított.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom