Belföld

A vesztes és a nyertes pályázó ugyanazokkal a buszokkal pályázott

A koronavírus-járvány első hulláma alatt írt ki közbeszerzési eljárást a BKV alacsonypadlós, légkondicionált csuklós buszokra. Az eredmény, nem is akármilyen, pedig a közelmúltban meg is született.

A vesztes és a nyertes pályázó ugyanazokkal a buszokkal pályázott
Gyanús a busztender
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársához, Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozóhoz több szálon kötődő cége nyerte meg a BKV mintegy 340 millió forintos buszbérlési tenderét. 
Az Informátor most megtalálta a vesztes pályázó telephelyén, Székesfehérváron azok a buszok vannak, amelyekkel az első helyezett is nyert - adta hírül a HírTV.

A céget hét nappal az ajánlattételi határidő lejárta előtt jegyezték be, egy olyan vállalkozásról van szó, amely buszok bérbeadásával értelemszerűen sosem foglalkozott. Ugyanis a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. egészen pontosan 2020. május 11-én alakult - hét nappal a tender lejárta előtt. A 17 milliós jegyzett tőkéhez 8,5 milliót tett hozzá a Cratis Ingatlanbefektető, így ő a többségi tulajdonos. A Cratist egy ciprusi székhelyű offshore cég, az Agrina Holdings birtokolja, tisztségviselői között pedig Leisztinger emberei is szerepelnek.

Mindeközben pedig a tenderen csak olyan cég indulhatott, melynek az elmúlt három üzleti évben a teljes árbevétele elérte a 160 millió forintot. Ez a kritérium jól láthatóan nem teljesült ennél a tendernél, ráadásul a Leisztingerhez köthető cég a műszaki alkalmassági feltételeknek sem felelt meg.

Székesfehérváron a HírTV a vesztes pályázó telephelyén megtalálta azokat a buszokat, amik - információik szerint -ugyanazok amivel az első helyezett is nyert.

Bővebben az Informátor videójában lehet tájékozódni:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Ennyi volt, elég volt!

ĀHa úgy tetszik, akkor az unió intézményrendszere megérett a reformációra, mert túlságosan is elszakadt a valaha hirdetett elvektől

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom