Belföld

Civilút a mentális betegségek gyógyításához

Mindenkihez szóló kampány

A Civilút által életre hívott Mindenki kampány célja, hogy minél több szó essen a közbeszédben a mentális egészségről, illetve csökkentse a mentális betegségekkel kapcsolatos stigmákat vagy a betegekkel kapcsolatos diszkriminációt.

A Civilút a programmal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy növekedjen a mentális betegségek társadalmi elfogadottsága.  A Mindenki jelmondata: „Beszélj róla, vidd hírül!”, ennek megfelelően a program egyik fő célkitűzése, hogy minél több ismeretanyagot, tájékoztatást, információt juttasson el a mentális egészséggel, betegségekkel kapcsolatban. Ruttkay Réka, a Civilút ügyvezetője szerint a kommunikáció, a társadalmi szemléletformálás és az edukáció olyan eszközök, amelyek segítségével várhatóan csökkenthető a mentális zavarokkal kapcsolatos előítélet. Ezzel megadják a lehetőséget a betegeknek, hogy bátran kérjenek segítséget. A Mindenki program másik célkitűzése, hogy tudatosítsa: a mentális problémák mindenkit érinthetnek. Bárkivel megtörténhet, hogy pszichikai – és ezáltal fizikai – terhelhetőségének határára ér. Mindenkivel előfordulhat, hogy egyedül nem képes megküzdeni az élet kihívásaival, a váratlan krízisekkel, és az is megeshet, hogy családjában, rokonai, ismerősei, barátai körében valaki mentális zavarokkal küzd. Mindenki segíthet, hogy minél több emberben tudatosuljon a mentális betegségek jelenléte.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom