Belföld

Orbán Viktor: Harminc napra ingyenes internetet kapnak a digitális oktatásban tanulók

A digitális oktatásban részt vevő tanulók harminc napig ingyenesen használhatják az internetet - jelentette be szombaton Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor: Harminc napra ingyenes internetet kapnak a digitális oktatásban tanulók
Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kormányrendeletet a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A kormányfő szombaton délelőtt írta alá a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló kormányrendeletet, erről a Facebook-oldalára feltöltött videóban számolt be.

„A helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra való tekintettel” - idézte a jogszabályt a miniszterelnök.

Objektum doboz

Ez annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ehhez internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják a világhálót - közölte Orbán Viktor.

A kormányfő hozzátette, a részletekről még lesz egy vita a szolgáltató cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják. Egyúttal arra kérte a fiatalokat, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a vállalat honlapján jelezhetik igényüket

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 napos ingyenes internet-szolgáltatásra november 18. és 27. között - hívta fel a figyelmet szombati közleményében a Magyar Telekom.

A közlemény szerint az igénylésnél Telekom ügyfél esetén a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra, Flip ügyfél esetén a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra, valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalékos áfa-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg - jelezte a Magyar Telekom.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Nekünk minden élet számít

ĀMinden emberért harcolni akarunk - A magyarok pénzét nem lehet elvenni - 2021-ben érezhető mértékű adócsökkentés kell -  5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom