Belföld

Baranyi és a szemléletformálás

Ferencváros polgármestere inkább a globális béke és a befogadó társadalom kérdéseivel foglalkozik, mint a kerülettel

Noha már Facebook-követői közül is egyre többen felvetik, hogy inkább a ferencvárosiak ügyeivel kellene foglalkoznia, Baranyi Krisztina továbbra is elsősorban kormányellenes propagandát folytat, illetve a nyitott társadalom tematikája köti le.

Baranyi és a szemléletformálás
Fotó: Facebook

Mint írtuk, a IX. kerületi polgármester Soros-rajongónak nevezhető, tavasszal kétszer is megköszönte közösségi oldalán a Soros Györgytől kapott százhatvan PCR-tesztet, a tranzitzónák bezárásakor pedig így lelkendezett: „Végre, végre! Hatalmas eredmény, hatalmas siker, az elmúlt évek egyik legjobb híre! Köszönjük, Magyar Helsinki Bizottság!”

Úgy tűnik, a hasonló szervezeteket kíséri figyelemmel, a minap az UWC Magyarország posztját osztotta meg a roma vagy migráns fiataloknak szóló ösztöndíjprogramról. A United World Colleges (UWC) nemzetközi mozgalom, amely „embereket, népeket, kultúrákat egyesítő erővé formálja az oktatást a béke és egy fenntartható jövő érdekében”. Önmeghatározásuk szerint nem egyszerűen egy iskolacsaládról van szó, hanem inkább oktatási élményt nyújtanak, amely táplálja azokat, akik a globális béke és fenntarthatóság érdekében akarnak dolgozni. A hálózatról szóló cikkek alapján a tárgyi tudásnál fontosabbnak tartják a szemléletformálást, ideológiai képzést. Ösztöndíjprogramjuk mellett vannak rövidebb tanfolyamok is, ezeknek fő témakörei a környezetvédelem, az emberi jogok, a sokszínűség, a befogadó társadalom és a genderkérdés – egyik nyári kurzusuk például a nemi identitással kapcsolatos hagyományos hiedelmek holisztikus megközelítését tűzte ki célul.

Az UWC Magyarország korábban szolidaritásáról biztosította a CEU-t, hiszen, mint írták, értékeik azonosak. Az UWC hálózathoz jelenleg tizennyolc iskola és főiskola tartozik négy kontinensen, mintegy tízezer diákkal. Közülük azonban nincs sok magyar, az UWC Magyarország honlapja szerint az, hogy hányan kerülnek be hazánkból a programba, attól függ, hány UWC iskola ajánl fel az adott tanévre ösztöndíjat magyar diákok részére, a szám általában három és nyolc között mozog.

Kapcsolódó írásaink

Baranyi folytatja a lufihámozást

ĀFővárosi vizsgálóbizottság „ügygazdájaként” tetszeleg a polgármester, ez a szerepe több mint egy évig kitarthat, „független sajtójában” pedig közpénzen támadja a kormányt