Belföld

Hadházy csak blöffölt, nem tett feljelentést a korrupció miatt

A volt LMP-s bajkeverő nemkívánatos személlyé vált a baloldalon is

Továbbra sem  érkezett feljelentés a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) és a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre – válaszolta lapunk megkeresésére Kovács Katalin, a KNYF szóvivője annak kapcsán, hogy a borsodi időközi választást követően Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő dokumentumokat tett közzé Bíró László, a baloldal közös jelöltje szövetkezetének ügyeiről.

Hadházy csak blöffölt, nem tett feljelentést a korrupció miatt
Hadházy Ákos szorgalmasangyűjti ellenségeit
Fotó: MH/Katona László

Hadházy azt is állította, hogy erről valamennyi érintett párt elnökét tájékoztatta. Hadházy és a baloldali pártok vezetőinek többsége országgyűlési képviselőként hivatalos személy, emiatt feljelentési kötelezettségük van. Hadházy a sajtóban nyilatkozva többször is arról beszélt, hogy az általa megismert ügyben, amelyben a Bíró László által vezetett kis csapat az ötvenmillió forintos uniós pénz nagy részét magára költötte (értsd: elsikkasztotta), feljelentést fog tenni. Ez máig nem történt meg. A feljelentési kötelezettség elmulasztása miatt Tényi István magánszemély feljelentést tett a főügyészségen, amely vizsgálja a feljelentést.

Egyre több jel utal arra, hogy a baloldal nem bocsátja meg Hadházy Ákosnak, hogy felhívta a figyel­met a szerencsi választáson összellenzéki jelöltként indított Bíró László kétes gazdasági ügyeire. A politikustól a múlt héten kezdtek elhatárolódni a baloldali pártok, amikor bejelentették, távolmaradnak a Hadházy szervezésében a köztévé előtt tartott demonstrációtól.

Információink szerint egyre több baloldali pártnál tartják elfogadhatatlannak a politikust, és nem támogatják, hogy induljon az ellenzéki összefogás színeiben a 2022-es országgyűlési választáson a Tolna megyei körzetben, ahol korábban megmérette magát. Az Index információi szerint csupán a Momentum tart ki mellette. Hadházy indítása mindenképpen érdekes lenne, mert a jobbikos Bíró László rágalmazásért polgári peres eljárást tervez vele szemben, így a pártnak úgy kellene beállni Hadházy mögé, hogy perben, haragban áll a politikussal.

Kapcsolódó írásaink