Belföld

Törölte a Facebook a Mi Hazánk oldalát

„Valódi indoklás nélkül, a Facebook szelektíven alkalmazott közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát” - írta a párt a lapunkhoz eljuttatott közleményben.  

Törölte a Facebook a Mi Hazánk oldalát
Törölték a Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát
Fotó: MH/Purger Tamás

Először a párt 1956-os megemlékezésének eseményét törölték, erre hivatkoztak, mint tiltott dolog, majd rövid időn belül az egész oldalt elérhetetlenné tették.

A közleménybe kiemelték, hogy emlékezetes, hogy a Facebook-cenzúrával avatkozott bele a magyarországi EP-kampányba is, amikor indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk Mozgalom elnökének 207 ezer követővel rendelkező hivatalos közösségi oldalát is. A külföldi tulajdonú Facebook politikai cenzúrája nemcsak antidemokratikus és elfogadhatatlan, de törvényellenes is.

Hozzátették: a Facebook nemzetbiztonsági kockázatot jelent és többek közt az ehhez hasonló esetek miatt nyújtottunk be egy olyan törvényjavaslatot, amely a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen hazánkban, így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget.

Kapcsolódó írásaink