Belföld

Baloldali álhírkeltés és provokációk

Hétértékelő. Nem csak a járvány elleni védekezést hátráltatják az ellenzékiek, hanem az általuk vezetett településeken egy év alatt szinte teljesen visszahozták a 2010 előtti világot

A magyar társadalom nem ül fel a mesterséges megosztási kísérleteknek, a koronavírus-járvány első és második hulláma során is fegyelmezetten viselkedik – hangsúlyozta Deák Dániel politikai elemző. Beszélt a DK-s áramlopásról és a Soros-szervezetek által támogatott demonstrációkról is.

Baloldali álhírkeltés és provokációk
Niedermüller (középen) a Fővárosi Közgyűlésben. Bitcoinbaloldal
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb álhírekkel igyekszik rombolni az ország politikai stabilitását, illetve a járványügyi intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat – mondta lapunknak Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: ennek tanúbizonysága az a Donáth Annáról kiszivárgott felvétel, amelyen elismeri, hogy tavasszal minden alap nélkül diktatúráztak, illetve, hogy a jogállamisági kérdésekben – szemben a baloldal által a nyilvánosságban hangoztatott állásponttal – valójában a magyar kormánynak van igaza. Mindez kitűnően példázza, hogy a baloldal politikája teljesen elrugaszkodott a valóságtól, a hétköznapokban nem létező problémákat igyekeznek mesterségesen létrehozni társadalmunkban – folytatta Deák Dániel. Megjegyezte: ugyanez volt a helyzet, amikor az amerikai faji konfliktusokat akarták importálni vagy amikor a nemzetközi liberális LMBTQ+ mozgalom jelképeit és üzeneteit akarták a politikai közbeszéd középpontjába állítani.

A magyar társadalom azonban nem ül fel a mesterséges megosztási kísérleteknek, a koronavírus-járvány első és második hulláma során is fegyelmezetten viselkedik, ennek köszönhetően hazánkban az uniós átlagnál alacsonyabb a megbetegedések aránya, és a halálozási számok tekintetében is a legtöbb nyugat-euró­pai országban lényegesen rosszabb a helyzet, mint Magyarországon – hangsúlyozta az elemző. Szerinte ez azt mutatja, hogy a baloldal állításaival ellentétben Magyarország igenis felkészült a második hullám kezelésére, az egészségügyi rendszer fegyelmezett rendben kezeli a növekvő nyomást.

Az álhírkeltésektől hangos baloldal nem csak a járvány elleni védekezést hátráltatja, hanem az általuk vezetett településeken egy év alatt szinte teljesen visszahozta a 2010 előtti világot – folytatta Deák. – Az elmaradó fejlesztések, az egyre inkább eladósodó települések és a be nem tartott ígéretek mellett már a lopási botrányok is megjelentek. Erzsébetvárosban, Niedermüller Péter DK-s polgármester kerületében például az ősz legnagyobb politikai botránya van kibontakozóban.

Az áramlopáson lebukó DK-s politikus ügye szövevényesebb a kezdeti híreknél, vélhetően a városházán többen is tudtak arról, hogy már hosszú ideje bitcoinbányászat zajlott az egyik hivatali irodában. Jól példázza a baloldal és a bűnözés szoros kapcsolatát, hogy ugyanebben a kerületben még mindig élő szerződése van annak a Czeglédy Csabának, aki büntetőeljárásról büntetőeljárásra járkált az elmúlt években, és aki már nem praktizálhat ügyvédként, miután a Vas Megyei Ügyvédi Kamara felfüggesztette tevékenységét – fűzte hozzá az elemző.

Deák Dániel kifejtette: miután súlyos vereséget szenvedett a szerencsi időközi választáson a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás, a „forró ősz” kiprovokálásában láthatják a kiutat. Így akarják elkeseredett szavazóikat felrázni. Az elmúlt években a hazai baloldali csoportok a forradalomcsinálás nemzetközi receptjeit elsajátították, erre példa az SZFE körüli felhajtás is, amelyet látszólag egyetemi diákok szerveztek, azonban arra rátelepedve a parlamenti ülésteremben és Budapest utcáin zajlott 2018-as eseményekhez hasonlóan újra erőszakos kormányellenes tiltakozásokat akarnak szervezni. A politológus szerint azonban a magyar kormány mindig jól kezelte a Soros-féle szervezetek által is támogatott provokációkat, így miután a várakozásaik ellenére sem került sor rendőri közbeavatkozásra, rövid időn belül kifulladtak ezek a próbálkozások.

Kapcsolódó írásaink

A momentumos „őszödi beszéde”

ĀHétértékelő. Még az a Karácsony Gergely is kampányolt az antiszemita Bíró Lászlónak, aki azt a Budapestet vezeti, amelyet judapestezett a jobbikos politikus