Belföld

Jakab Péter összeomlott

Jakab Péter egy zsák krumplival erőszakoskodott a parlamentben.

Jakab Péter összeomlott
„Szánalmas és nevetséges, amit Jakab Péter előadott”
Fotó: Fischer Zoltán/ Miniszterelnök

Dühös volt, most tudta meg, hogy ez is kell a paprikás krumpliba - írta Kocsis Máté a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében, miután Jakab Péter (Jobbik) megpróbált egy zsák krumplit átadni a kormányfőnek, ezért figyelmeztetést kapott.

Jakab Péter felszólalása után oda akart vinni egy zsák krumplit a miniszterelnöknek, de a kormánypárti politikusok ebben megakadályozták.  A Jobbik politikusa ráadásul a járványügyi szabályokkal sem foglalkozott. Úgy ment oda Kocsis Mátéhoz, hogy nem vett fel arcmaszkot (rajta kívül ezt mindenki megtette), valamint a távolságot sem tartotta.

Objektum doboz

Orbán Viktor: Remélem, a Jobbik fizetett a krumpliért, ha már a varrónőket nem fizették ki 


A miniszterelnök az azonnali kérdések órájában Jakab Péter és Szilágyi György, a Jobbik két képviselője kérdésére válaszolt. A jobbikosok azonnali kérdését Jakab Péter, a párt elnöke vezette elő; azt kérdezte, hogy „milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze”, a borsodi időközi választás kapcsán.

„Köszönjük a gratulációkat” - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök válaszában, hozzátéve: „hallgatjuk önt, és nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk”. Sírni is volna ok - mondta -, mert ahogy Jakab Péter beszél a borsodi emberekről, több mint megalázó.

„Azért vesztették el a választást, mert önök így beszélnek a borsodi emberekről, és pontosan azt gondolják róluk, amit most ön itt elmondott” - jelentette ki, szánalmasnak, nevetségesnek minősítve a frakcióvezető szavait. „Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp Fekete lovagja jut eszembe. Egyezzünk ki döntetlenben” - mondta a kormányfő.

Jakab viszontválaszában „krumplikirálynak” nevezte a kormányfőt és egy zsák burgonyát akart neki átadni.

Kapcsolódó írásaink