Belföld

Fürjes Balázs indulhat Gulyás Gergely helyett 2022-ben

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára indulhat Gulyás Gergely helyett egyéni jelöltként a XII. kerületben a 2022-es parlamenti választáson.

Fürjes Balázs indulhat Gulyás Gergely helyett 2022-ben
Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár
Fotó: MH

Az atv.hu beszámolója szerint az a Fidesz-elnökség álláspontja, hogy Gulyás miniszterként többet tud majd a két év múlva esedékes választási kampányban segíteni, ha csak kormányzati feladatai lesznek.

„Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs” - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a portálnak.

A pártelnökség ajánlást fogalmazott meg ezzel kapcsolatban, de a jelölés joga a hegyvidéki Fidesz-szervezeté.

„Megtisztelő és komoly a felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes életünkben. Családként működünk, az egész családot érintő döntéseket mindig megbeszéljük a feleségemmel. Most ez sem egyszerű, ő 7/24-es szolgálatban van, négy hónapos a kisfiunk” - mondta Fürjes Balázs.​

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom