Belföld

Koncz Zsófia helyi ügyekre koncentrálna

A munkahelyvédelmet, a munkahelyteremtést és a térség infrastrukturális fejlesztését tekinti feladatának a borsodi időközi országgyűlési választás fideszes jelöltje

Nekem a legfontosabb a térség és az itt élő csaknem százezer ember érdekének képviselete, az ő életük jobbá tétele, így elsősorban a helyi ügyekre fogok összpontosítani – mondta lapunknak Koncz Zsófia. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerület fideszes jelöltje aláhúzta, évek óta szívügye környezetünk védelme, így ezzel is érdemben szeretne foglalkozni. A most vasárnapi időközi voksolásra azért kerül sor, mert júliusban tragikus motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc, aki a mostani Fidesz-jelölt édesapja volt.

Koncz Zsófia helyi ügyekre koncentrálna
Koncz Zsófia: Édesapám örökségét kívánom továbbvinni
Fotó: MH

– Melyek a legfontosabb országos ügyek, amelyeket vinni szeretne?

– Nekem a legfontosabb a térség és az itt élő csaknem százezer ember érdekének képviselete, az ő életük jobbá tétele, így elsősorban a helyi ügyekre fogok összpontosítani. Ugyanakkor fontosnak tartom a parlamentben a nők és a fiatalok képviseletét. Emellett évek óta szívügyem környezetünk védelme, így ezzel is érdemben óhajtok foglalkozni.

– Igen aktív kampány áll ön mögött…

– Végig azt tartottam legfontosabb feladatomnak, hogy a választókerülethez tartozó negyvenkét településre minél többször elmenjek, és a lehető legtöbb emberrel tudjak személyesen is beszélgetni. A találkozások során rengeteg ötletet kaptam, és a legfontosabb ügyek is egyértelműek lettek.

– Mint például?

– Mindenekelőtt az itt élőknek a munkahelyek megvédése és újak létrehozása fontos, hogy helyben tudjanak dolgozni és biztosítani családjuk számára a megélhetést. Ez a fiatalok helyben történő boldogulásának is a kulcsa. Ezen a téren már történt is több előremutató kezdeményezés, a Hell bővíti szikszói gyárát, kormányzati támogatással pedig további vállalkozások tudnak új üzemet, ezzel együtt munkahelyeket létrehozni. Emellett az utak helyzete, ami kiemelt kérdés. E hét hétfőn Palkovics László miniszter szerencsi sajtótájékoztatóján bejelentette a 37-es út Gesztely és Szerencs közötti szakaszának kétszer két sávossá bővítését, ami régi vágya volt a lakosoknak. Képviselőként azért fogok dolgozni, hogy minél hamarabb átadják az új szakaszt. A főutak és az M30-as autópálya meghosszabbítása mellett a mellékutakat szükséges javítani, sok tennivaló van ezen a téren például a Taktaközben. Ezeket részben az eddig nagyon sikeres Magyar Falu Program keretében lehet megvalósítani, részben pedig a Magyar Közút közreműködésével. Ezen a téren is nemrég nagy sikert értünk el, ugyanis korábban egy hét alatt kétezer aláírást gyűjtöttünk össze a Tiszalúc és Tiszadob közötti út felújítására, amely még e héten elkészül. Továbbá célom egy összefüggő kerékpárút-hálózat megépítése a térségben, összekötve Hegyalját a Taktaközzel és a Harangod vidékével. Ez már részben elindult, de néhány szakaszt és a kapcsolódási pontokat még meg kell valósítanunk.

– Mennyiben kívánja tovább vinni édesapja szellemiségét?

– Édesapám szenvedélyesen szerette a térséget és az itt élőket, és már egészen gyermekkorom óta láttam, hogy milyen közvetlen és segítőkész mindenkivel, és mennyit dolgozik azért, hogy a helyieknek jobb legyen. Mindenkihez volt egy jó szava, mindenkit meghallgatott, és minden erejével igyekezett megoldani a felmerülő problémákat. Szerintem a legszebb dolog a közéletben, ha az ember egyéni képviselőként dolgozhat egy térségért az ott élők bizalmából. Ezért is megtisztelő számomra, hogy a kormánypártok jelöltje lehetek, és bízom benne, hogy lehetőségem nyílik folytatni az édesapám által megkezdett munkát, amelyet én is csak ebben a közvetlen szellemiségben tudok elképzelni. Férjem szerencsi, itt is házasodtunk össze három évvel ezelőtt. Családom mindig is kiemelt helyet töltött be az életemben, édesapámmal nagyon szoros volt a kapcsolatunk, a közélet iránti szenvedélyét is tőle örököltem. Két öcsém van, ők és édesanyám is rengeteget segítenek a kampányban, nélkülük nem is vállalkoztam volna erre a feladatra. Mindig is összetartók voltunk, a tragédia óta pedig még jobban támogatjuk egymást.

Kapcsolódó írásaink