Belföld

Dömötör: A baloldalra nem lehet számítani a járvány kezelésében

A baloldalra nem lehet számítani a járvány kezelésében, sőt álhíreket jelentetnek meg az egészségüggyel kapcsolatban - reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a DK-s Vadai Ágnes felszólalására az Országgyűlésben hétfőn.

Dömötör: A baloldalra nem lehet számítani a járvány kezelésében
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vadai Ágnes azzal vádolta a kormányt, hogy képtelen kezelni a gazdasági válságot, csak a „hűséges talpnyalóinak” segít. Hozzátette, eközben a kormányoldal csak „melegedni jár” a Parlamentbe, és „törvényesíteni a lopást”. Továbbá azzal is megvádolta a kormányoldalt, hogy mások kárára erkölcstelen módon gazdagodnak.

Kövér László házelnök Dömötör Csaba államtitkárnak adta meg a szót, hogy - mint fogalmazott - válaszoljon a „napirend előtti gyalázkodásra”.

„Nézzen utána, hogy az ön főnöke hány százmilliókat vesz ki osztalékként a cégeiből és hogyan érkezik egy elkobzott villából az Országgyűlésbe!” - reagált az államtitkár, Gyurcsány Ferencre utalva. Hozzátette: ha valaki munkakerülő a Házban, akkor azt a DK padsoraiban kell keresni.

Hangsúlyozta: a baloldalra nem lehet számítani a járvány kezelésében, sőt álhíreket jelentetnek meg az egészségüggyel kapcsolatban.              

Összefogásra van szükség az előttünk álló időszakban

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte, nehéz időszakon van túl és nehéz időszak előtt áll az ország, legalább olyan összefogásra van szükség, mint tavasszal. Hozzátette: a koronavírus-járvány első hullámában Magyarország jól védekezett, pedig a magyar baloldal minden egyes ponton támadta a védekezést. Példaként említette a rendkívüli jogrend elutasítását, a kamu- és álhírek terjesztését.

Azt firtatta, miért gondolja azt a baloldal, minél rosszabb az országnak, annál jobb lesz nekik politikailag. Azt kérte a baloldali ellenzéktől, állítsák le az álhírgyárakat, a rémhírterjesztést és fogadják el a nemzeti konzultációban kialakított álláspontot.

Üdvözölte a kormány és a Magyar Orvosi Kamara megállapodását az orvosok béremeléséről, amelynek eredményeként átlagban megduplázódik az orvosok bére. Ez a béremelés, a járvány tavaszi tapasztalatainak felhasználása, a gazdaság- és munkahelyvédelmi intézkedések újra lehetőséget adnak a sikeres védekezésre - közölte, azt kérve az ellenzéktől: ha segíteni nem tudnak, ne is hátráltassák a kormányt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára is azon a véleményen volt, minél szélesebb az összefogás, annál sikeresebb lehet a járvány elleni védekezés. Míg a szocialista kormányok válságkezelése a megszorítás volt, most forrásbővítés történik, a védekezés költségeinek nincs felső plafonja - tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az orvosbéremelésről született megállapodás eredményeként megszűnhet a hálapénz - mutatott rá. Ismertette: jövőre egy kezdő orvos 481 ezer forintot, majd 619 ezer forintot, 2023-tól pedig 687 ezer forintot kereshet. Egy negyven éve pályán lévő orvos 2023-tól 2,3 millió forintot kereshet - mondta.

Soros receptkönyvéből dolgoznak Brüsszelben

Simicskó István (KDNP) frakciója támogatásáról biztosította az orvosbéremelést, majd Vera Jourová uniós biztos és Katarina Barleynak, az Európai Parlament alelnökének kijelentéseiről, illetve az uniós jogállamisági jelentésről beszélt.

Úgy értékelt, Soros receptkönyvéből dolgoznak, a jogállamisági jelentés is azt mutatja, ismét elővették a Soros-szótárt. Szerinte kettős mércét alkalmaznak a tagállamokkal szemben, a jelentés tele van hamis állításokkal, elfogult és kizárólag a Soros-szervezetek véleményét kérték ki annak elkészítéséhez.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte, hogy tavasszal a baloldali ellenzék nem járult hozzá a különleges jogrendhez, „elárultak bennünket”. Szerinte most a második hullám idején sem lehet tapasztalni a segítséget a baloldal részéről.

Úgy folytatta: ehhez járul még hozzá a hisztériakeltés a jogállamisági jelentés keretében. A muníciót ehhez a Soros által finanszírozott szervezetek biztosítják - közölte.

Kapcsolódó írásaink