Belföld

Bajnai Gordon és Oszkó Péter is elhatárolódott a Momentum Mozgalomtól

A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András még csütörtökön arról beszélt, hogy a pártját többek között Bajnai Gordon exkormányfő, és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is segíti a felkészülésben a 2022-es parlamenti választásra.  Úgy tűnik azonban, hogy egyikük sem kíván élni a lehetőséggel, hiszen mind Bajnai Gordon, mind pedig Oszkó Péter cáfolta, hogy beállna az ellenzéki párt mögé. 

Bajnai Gordon és Oszkó Péter is elhatárolódott a Momentum Mozgalomtól
Bajnai Gordon az üzleti szférából érkezett a politika világába
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Fontosnak tartom ennek kapcsán mindenek előtt rögzíteni, hogy a jövőben üzleti elképzeléseim építésén és megvalósításán kívánok dolgozni, szakmai munkámat is ennek kívánom szentelni és semmilyen módon nem kívánok részt venni pártpolitikai vagy választási küzdelmekben. A nyilvánosság előtt is ebben a formában szeretném szerepvállalásaimat megtartani” – írta Facebook-oldalán Oszkó Péter. 

Oszkó Péter elhatárolódott a Momentum Mozgalomtól
Oszkó Péter elhatárolódott a Momentum Mozgalomtól
Fotó: Facebook

Hozzáfűzte, időről időre ugyan előfordul, hogy  közéleti, különösen gazdasági kérdésekben egyszer-egyszer szakértőként megnyilvánul, de ezt pártoktól függetlenül teszi, és továbbra sem szeretné, ha ilyen jellegű aktivitását bárki váratlan módon saját egyéni, pártpolitikai céljaira kívánná felhasználni.

Bajnai Gordon vasárnap délben szintén közösségi oldalán kommentálta a vele kapcsolatos híreket. Bejegyzésében arról írt, hogy kényelmetlen helyzetben találta magát, ezért meg kell szólalnia.

Bejegyzésében emlékeztet, hogy 2014 óta a belpolitikától hátralépett, a szakmájában, külföldön dolgozik egy nemzetközi cég egyik vezetőjeként, immáron civilként. 

„Hozzáállásomban nincs és nem várható változás: a pártpolitikában nem tervezek részt venni” – emeli ki Bajnai.

Bajnai sem kér a Momentumból
Bajnai sem kér a Momentumból
Fotó: Facebook

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom