Belföld

„A hatékony pártfogói felügyelet a jól működő igazságszolgáltatás egyik záloga”

A hatékony pártfogói felügyelet a jól működő igazságszolgáltatás egyik záloga. Ma elindítottam a XXI. század nemzetközi digitális trendjeinek és a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő Pártfogói Iktató-és Nyilvántartó Rendszert - írja Varga Judit igazságügyi miniszter lapunknak eljuttatott sajtóközleményében.

„A hatékony pártfogói felügyelet a jól működő igazságszolgáltatás egyik záloga”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A Pártfogói Felügyelői Szolgálat kiemelt célja, hogy elősegítse a bűnismétlés kockázatának csökkentését, a büntetőjogi következmények érvényesítését és a közösségi büntetések végrehajtását. Továbbá figyeli az elkövetőket, elősegíti társadalmi integrációjukat, ezáltal erősítve közösségünk biztonságát. A frissen elindult informatikai rendszer a jövőben leveszi a munkatársak válláról a bonyolult és körülményes adminisztráció terhét a hatékony munka érdekében - írja Varga Judit Facebook-oldalán is, ahol galériát csatolt posztjához.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Varga Judit: Folytatódott a párbeszéd

ĀA cél, hogy ne sérülhessen a magyar állampolgárok véleménynyilvánításhoz való joga a nemzetközi tech óriások által uralt közösségi média felületeken

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom