Belföld

Félresikerült a Momentum akciója, a szomszédokat zaklatták

Teljesen egyértelmű, hogy a baloldal a járvány második hullámában is pont ott folytatja, ahol abbahagyta - közölte Dömötör Csaba államtitkár annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc és a Momentum a nemzeti konzultáció támadásával újra az összefogást gyengítik.

Félresikerült a Momentum akciója, a szomszédokat zaklatták
Dömötör Csaba
Fotó: MH

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára vasárnapi Facebook-posztjában reagált arra, hogy a baloldal a nemzeti konzultációs íveket szemétként használta fel.

A Momentum aktivistái ugyanis az elmúlt hetekben összegyűjtött konzultációs ívek egy részét Rogán Antal kertjébe öntötték – közölte a párt. Azonban a konzultációs ívek Rogán szomszédainak kertjében kötöttek ki, akik emiatt kihívták a rendőrséget, tudatta az atv.hu

Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja azt mondta az akcióról: „A kormány legutóbbi, koronavírusról szóló propagandakonzultációja 2 milliárd forintjába került a magyar embereknek. Orbán Viktor kormánya az országot fenyegető legnagyobb veszélyben is arra költi a közpénzt, hogy magának kampányoljon, és adatokat gyűjtsön. Ezekért a manipulációs kampányokért Rogán Antal propagandaminisztériuma felel” - mondta a Momentum politikusa.

Dömötör Csaba államtitkár ennek kapcsán tett közzé egy Facebook-posztot:

„Gyurcsány Ferenc és társult segédcsapata, a Momentum megint akciózott. Ezeket elnézve teljesen egyértelmű, hogy a baloldal a járvány második hullámában is pont ott folytatja, ahol abbahagyta. Nem szavazták meg a védekezést segítő intézkedéseket, üzemszerűen támadták az egészségügyi vezetőket, álhírgenerátort üzemeltettek, most pedig a konzultáció támadásával újra az összefogást gyengítik” - hangsúlyozta Dömötör a posztjában, hozzátéve: a baloldal és a kormánypárt között van egy alapvető különbség: „Ha közel kétmillió ember elmondja a véleményét, mi azt tisztelni fogjuk. Ők kétségbe vonják. Ilyenkor legalább minden magyar számára kiderül, hogy nehezebb időszakokban kikre lehet számítani és kikre nem. Rájuk most sem lehet”.

Dömötör leszögezte: sok millió ember erőfeszítése van abban, hogy Magyarország eredményesen küzd a vírus ellen.

„A mi feladatunk most az, hogy ezt az összefogást megerősítsük, mégpedig úgy, hogy a munkahelyeket megvédjük, az ország működőképességét pedig biztosítjuk. Sajnáljuk, hogy ehhez a baloldal sem gondolatot, sem segítő cselekvést nem tud hozzátenni” - zárta sorait Dömötör Csaba.

Objektum doboz

A Miniszterelnöki Kabinetiroda egyébként megerősítette, hogy Rogán Antal a társasház legfelső emeletén lakik, a Momentum viszont a földszinti lakás kertjébe szórta a szemetét.

A konzultáció támadásával a baloldali pártok újra bizonyították, hogy semmibe veszik közel kétmillió ember akaratát, akik fontosnak tartották, hogy kitöltsék a kérdőívet és elmondják a véleményüket.

Kapcsolódó írásaink