Belföld

Bíró László munkavállalóit bérgarancia-alapból fizették ki

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap Bérgarancia Alaprészéből fizették ki a baloldal szerencsi jelöltjének, Bíró Lászlónak az egykori munkavállalóit.

Bíró László munkavállalóit bérgarancia-alapból fizették ki
Bíró László lelövéssel fenyegette meg korábbi munkavállalóit
Fotó: Facebook

A Bíró ­László által vezetett Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet kényszertörlési eljárása során bérgarancia-biztos kijelöléséről döntött a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, melyre a Gordius Consulting Zrt. lett kijelölve - derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból.

A cég bekérte a megfelelő dokumentumokat a Hegyalja-Mix egykori dolgozóitól, akiknek munkáltatója tartozott a bérükkel.

A bérgarancia-támogatás iránti kérelem arra irányul, hogy a felszámolási vagy kényszertörlési eljárás hatálya alá került cégnek a munkavállalói felé fennálló, kifizetetlen bértartozásait a kormányhivatal a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Bérgarancia Alaprészéből megelőlegezze, ha a felszámolás alatt álló gazdálkodó szervezetnek megfelelő összegű saját pénzügyi forrás hiányában erre nincs lehetősége.

A lap szerint Budapest Főváros Kormányhivatala helyt adott az egyik kérelemnek, és végül kifizették egy egykori munkavállaló elmaradt bérét, ami esetében több mint 59 ezer forint volt.

Mint arról mi is beszámoltunk, a judapestező, jobbikos Bíró László 2014 és 2016 között a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet tulajdonosa volt, a szövetkezet pedig egy varrodát működtetett Csernelyen. Az egykori munkavállalói szerint többször is előfordult, hogy a politikus nem fizette ki a béreket, amikor pedig ezt szóvá tették, Bíró lelövéssel fenyegette meg őket.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok nevében szerdán azt kérdezte Bíró Lászlótól, hány embert érintett a bérek visszatartása, valamint hogy hány embert nem fizetett ki a rossz cégvezetése következtében. „A Fidesz és a KDNP továbbra is érdemi válaszokat vár a baloldal szerencsi jelöltjétől” - mondta Nacsa.

Kapcsolódó írásaink