Belföld

Rákay Gyurcsány brutalitására emlékeztet

Gyurcsány Ferencről jelentetett meg videót Rákay Philip a Facebook-oldalán, amelyben emlékeztet arra a brutalitásra, amellyel a bukott miniszterelnök rendőrei felléptek a békés tüntetők ellen 2006. október 23-án.

Rákay Gyurcsány brutalitására emlékeztet
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH

Az ismert producer, kommunikációs szakember bejegyzésében emlékeztet: Gyurcsány Ferenc arról posztolt a közösségi médiában, hogy amikor ők majd hatalomra kerülnek, akkor minden értelemben földönfutóvá teszik a magyar közélet valamennyi nemzeti érzelmű szereplőjét. „Ez elfogadhatatlan! Tiltakozzunk Gyurcsány Ferenc fenyegetése ellen!” - hangsúlyozta Rákay.

Objektum doboz

Rákay bejegyzése mintegy reflexió arra, hogy Gyurcsány most Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét vagyonelkobzással fenyegette meg. Mindez egyfajta vezényszót jelentett a baloldal számára, volt olyan politikusuk, aki deportálással fenyegetőzött ezután, mások ukránozni kezdték a beregszászi, nagy magyar művészt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt a héten pedig - a régi vezetés hathatós támogatásával - barikádszerűséget emelt néhány tucat diák, és csak azt a tanárt engedik be az épületbe, aki nekik tetszik. 

Rákay Philip egyébként a fenyegetőzéssel kapcsolatban írt egy publicisztikát, majd  nagy visszhangot látva petíciót indított, amelyhez aztán 301 művész és közéleti személy csatlakozott, később ez országos tiltakozássá vált, és most már közel 40 ezren támogatják szerte az országból és a határokon túlról is. A petíció itt írható alá.

Kapcsolódó írásaink