Belföld

Díjakat adott át a NOE

Díjakat adott át a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) az egyesületért végzett sokéves, kiemelkedő munkáért szombaton Budapesten, az egyesület tisztújító közgyűlésén.

Díjakat adott át a NOE
Kardosné Gyurkó Katalin
Fotó: NOE

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében az elmúlt négy év munkáját összegezve azt mondta: 2016-ban több mint 6200, jelenleg mintegy 14 600 családot érnek el. A babaköszöntő programban pedig évente 400 újszülöttet köszöntenek.

Az elmúlt négy évben elindították a kétheti hírlevelet, amelyet több mint 14 ezer e-mail címre küldenek ki, és frissítették a Facebook-oldalt, amelyet több mint 21 ezren követnek - ismertette.

Hozzátette: emellett minisztériumokkal egyeztettek, stabilizálták az egyesület működését, és megteremtették az ahhoz szükséges pénzügyi forrásokat.

A NOE közgyűlése nagy többséggel (9300-ból 8924 szavazattal) újraválasztották az egyesület elnökének Kardosné Gyurkó Katalint, aki 2016 óta vezeti az egyesületet, melynek korábban főtitkára volt.

Az újraválasztott elnök kiemelte az új programok - mint a Babaköszöntő, a Családszervezetek konferenciája, a 7ülésesHétvége program, és két áruházlánccal is működő adománygyűjtés - elindítását, és az önkéntesek köszöntését.

A sikerek között említette a családi autóvásárlási kedvezményt és a négy gyermek után járó SZJA- kedvezményt is, ahogy a személyes kapcsolatok erősítését, a támogatók körének jelentős bővítését, s a tagkártya utáni kedvezmények körének ötszörösére emelkedését is.

Kiemelte, hogy több alkalommal is kiálltak a családi értékek mellett mind itthon, mind pedig nemzetközi környezetben. Úgy fogalmazott: „A NOE azonban mindvégig egy értékalapú közösség maradt, bennünket a gyermekvállalás, az élet szeretete köt össze, s úgy tűnik a sok új csatlakozó családból is, hogy értékeink, elveink vonzóak tudnak lenni”.

Az egyesülethez és családokhoz való hűségét elismerő Hűség díjat hárman, az egyesületért végzett sok éves, kiemelkedő és a családokért végzett áldozatos munkát elismerő NOE díjat tizenheten kapták meg.

A 2019. év támogatóinak és önkénteseinek több kategóriában több mint 100 elismerést ítélt oda az egyesület.

Kapcsolódó írásaink