Belföld

Karácsony képtelen volt jogosítványt szerezni, többször is megbukott a vizsgán

Sokak szerint ezért sem kedveli az autósokat a főpolgármester, ezért is próbálja a lehető leginkább kiszorítani őket. Ellenérzése abból is fakadhat, hogy nincs jogosítványa, a hivatalos verzió szerint azért, mert nem is akar autót vezetni, egykori vezetésoktatói szerint viszont a baloldali politikus folyton bizonytalankodott az utakon és többször is megbukott a vizsgán.

Karácsony képtelen volt jogosítványt szerezni, többször is megbukott a vizsgán
Karácsony Gergely a hivatalos verzió szerint nem is akar autót vezetni, ám valójában próbálkozott a jogosítvány megszerzésével, igaz, hiába
Fotó: MH/Purger Tamás

Intézkedéseiből úgy tűnik, valamiféle zsigeri ellenszenv vezeti a főpolgármestert az autósokkal kapcsolatban. Soha egyetlen gondolata nincs arról, hogy az ő életüket könnyítse vagy, hogy gyorsítsa az akadozó forgalmat. Ebben nagy szerepe lehet annak, hogy képtelen volt jogosítványt szerezni.

A Ripost információi szerint a KRESZ-vizsgán még - ha nehezen is - de sikerült átmennie, a vezetésnél azonban már kudarcot vallott. A lapnak sikerült megtalálnia a főpolgármester egykori oktatóit, akik elmondták, Karácsony vezetés közben folyton bizonytalankodott, nem merte felvenni a tempót, késve döntött egy útkereszteződésben, nem tudta eldönteni, hogy kinek van előnye. Egyszer még arra is rákérdeztek, hogy minden rendben van-e a szemével, tényleg megkapta-e az orvosit „Olyan volt, minta nem látna rendesen.” – idézte fel az egyik oktató.

Az újságnak nyilatkozó források bizonytalanok abban, hogy hányszor is bukott meg Karácsony a vizsgán, de az biztos, hogy többször is elhasalt. Két bukása bizonyítható, de van, aki szerint négyszer is nekiszaladt, mert másik iskolában is próbálkozott, de hiába. A nyilatkozók szerint ugyanaz volt a baj minden alkalommal. Karácsony félt és bizonytalankodott, nem tudott egyértelmű döntéseket hozni vezetés közben, például amikor a Nagykörúton, komoly forgalomban kellett vezetnie.

A többszörös kudarc után Karácsony egyszer csak feladta, amit azzal indokolt az oktatók előtt, hogy ő most már tudja, nem erre született.

A Karácsonyt megbuktató oktatók később megdöbbenve hallották azt a „hivatalos” magyarázatot, hogy azért nincs jogosítványa, mert nem is akarja, hogy legyen. Arról tudatosan hallgat, hogy hiába próbálkozott, hogy többször is megbukott a vizsgán, hogy minden oktató egyértelműen alkalmatlannak minősítette az autóvezetésre.

Kapcsolódó írásaink