Belföld

Petíció indul Karácsony biciklisávjai ellen

Aláírásgyűjtéssel tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom Karácsony Gergely „autósüldözése” ellen, az akcióhoz a párt honlapján lehet csatlakozni.

Petíció indul Karácsony biciklisávjai ellen
Karácsony Gergely a környezetbarátnak csúfolt látszatintézkedéssel a kerékpárosokat is veszélybe sodorta
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint arról több alkalommal is írtunk, a baloldali főpolgármester a koronavírus-járvány első hullámát többek között arra használta, hogy Budapest útjain kerékpársávokat festetett fel, amivel nem csupán a fővárosi autósokat, illetve a tömegközlekedést hozta nehéz helyzetbe, de a környezetbarátnak csúfolt látszatintézkedéssel a biciklistákat is veszélybe sodorta.

Az ellenzéki párt elnökhelyettese, Dúró Dóra közleményében úgy fogalmazott: a városvezetés tesztelése újabb pofont jelent az egyébként is rengeteg adót fizető autós társadalom számára, akiknek lehetőségeit tovább szűkítik, mindennapjaikat tovább nehezítik. Majd felszólította Karácsonyékat, hagyjanak fel az autósok üldözésével, a főváros szüntesse meg a főutakon átgondolatlanul, egy felfestéssel kialakított biciklisávokat, ne növelje tovább a közlekedési káoszt az autós társadalmat hátrányosan megkülönböztető, forgalomlassító ötleteivel.

A Mi Hazánk egyébként más alternatívát, például tömegközlekedés-fejlesztést, P+R parkoló- és parkolóház-építést javasol a városvezetésnek a forgalomcsillapítás érdekében.

Kapcsolódó írásaink