Belföld

Fidesz: Pikó András adjon tájékoztatást a közétkeztetésről

Megkezdődött a tanév, újra teljes kapacitással működnek az óvodák, iskolák, a közvélemény mégsem tudhatja, hogy a korrupciógyanús menzabotrányba keveredett Pikó András vezette önkormányzat miképpen kívánja megoldani a kerületi gyermekek, idősek és rászorulók közétkeztetését Józsefvárosban - mutatott rá a VIII. kerületi Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Fidesz: Pikó András adjon tájékoztatást a közétkeztetésről
Pikó András, Józsefváros balliberális polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A józsefvárosi Fidesz emlékeztet: a menzabotrány tavasszal robbant, amikor A Fidesz-KDNP józsefvárosi frakciója kénytelen volt a Közbeszerzési Hatósághoz fordulni, mivel Pikó András kétes módon, a koronavírus-veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egymaga döntött egy új céggel való szerződéskötés mellett, és írt azzal alá több százmillió forint összegű szerződést.

"Botrányos, hogy Pikó András az eljárás során előbb nevezte meg a nyertest, minthogy az eljárást egyáltalán lefolytatta volna. Az eljárás részletei továbbra sem nyilvánosak, ugyanis a baloldali városvezetés rejtegeti a dokumentumokat a közvélemény elől" - hangsúlyozza a Fidesz, hozzátéve: a Közbeszerzési Hatóság érvénytelenítette a baloldali polgármester által megkötött szerződést, egyúttal bírságot is kiszabott, amelynek értelmében Pikó András szabálytalan eljárása miatt 50 millió forintos büntetést kell kifizetnie Józsefvárosnak.

"Felszólítjuk Pikó Andrást, hogy ne országos politikai témákkal próbálja elterelni a figyelmet botrányairól, hanem haladéktalanul informálja a józsefvárosi lakosokat a közétkeztetéssel kapcsolatos helyzetről" - szólította fel a polgármestert a Fidesz, kiemelve: a közétkeztetést igénybe vevő családoknak, időseknek, rászorulóknak joguk van tudni, mire számíthatnak az elkövetkező időszakban.

"A koronavírus-járvány okozta helyzetben különösen visszatetsző az, hogy az önkormányzat baloldali vezetése arra sem méltatja a kerületben élőket, hogy tájékoztassa őket a baloldali korrupciógyanús ügy miatt kialakult tarthatatlan helyzetről. Pikó Andrástól elvárjuk, hogy hozza nyilvánosságra a szabálytalan eljárás részleteit. A józsefvárosiaknak joguk van tudni, hogy milyen módon akart titokban elkölteni több százmillió forintot a baloldali vezetésű Józsefvárosi Önkormányzat" - zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink