Belföld

„A tiszaújvárosi választáson a baloldali pártok rasszista képviselőjelöltet támogatnak”

Ismét a baloldali pártokat ostorozta az ismert balliberális elemző, Somogyi Zoltán, amiért azok beálltak a tiszaújvárosi időközi választáson közös jelöltként induló jobbikos jelölt mellett.

„A tiszaújvárosi választáson a baloldali pártok rasszista képviselőjelöltet támogatnak”
Bíró László jobbikos képviselőjelölt többek között „Judapestként emlegette Budapestet, valamint a szerencsi és környéki szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúszdásoknak nevezte
Fotó: Youtube/N1 TV

Ahogy arról mi is írtunk, Somogyi nemrégiben a Facebookon szállt bele a baloldali pártokba, amiért támogatásukról biztosították a rasszista, antiszemita kijelentéseiről hírhedtté vált Bíró Lászlót.

A 24.hu-n szombaton megjelent cikkében most ismét alaposan kiosztotta a baloldalt az egyébként közismerten balliberális kötődésű politikai elemző: „A tiszaújvárosi időközi választáson a baloldali pártok rasszista képviselőjelöltet támogatnak és hallgatnak az egészről. Bíró László Budapestről judapestként emlékezett meg egy kommentben, máskor pedig azt mondta, ezt az országot a Sztojkáktól is meg kell védeni, illetve tetűcsúszdásokként azonosította a zsidókat.” - fogalmazott Somogyi.

„Ha nagyon kérdezik, az ellenzéki politikusok azt mondják: bocsánatot kért és az őszinte volt. Lehet, hogy őszinte volt, de ezt az őszinteségét kizárólag az őt támogató pártokhoz intézte. Érdeke volt. Mindezekkel együtt, akár őszintének is gondolhatja, hogy rasszizmusával nem akarja a pártok együttműködését megzavarni. Rasszizmusa miatt azonban sem a cigányságtól, sem a zsidóktól, sem – mindezek miatt – a magyar nemzettől nem kért bocsánatot. Mélyen és átélten sem, felszínesen sem” - tette hozzá Somogyi Zoltán.

Kapcsolódó írásaink

Amatörizmus, jogi képtelenség a Jobbiknál

ĀA Kúria helybenhagyta a választási bizottság döntését, amely nem vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a pártot, ám Jakab bejelentette, Bírót a többiek is jelölik

Tiltakozás a jobbikos miatt

ĀElbukott Jakab Péterék érvelése, a pártban nem maradt egyetlen olyan jogászuk sem, aki ügyelt volna a törvényességre és a határidők betartására

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom