Belföld

„Karácsony mostanra teljesen elvesztette a fonalat Lánchíd ügyében”

Karácsony szerint a Közbeszerzési Hatóság szűkíti a versenyt, mert az egyértelmű törvényi szabályozás szerint 10 év helyett 8 év referencia teljesítési időszak előírására figyelmezteti a kiírót! - írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt a főpolgármester magyarázkodására reagálva.

„Karácsony mostanra teljesen elvesztette a fonalat Lánchíd ügyében”
Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely teljesen elvesztette a fonalat a Lánchíd felújításának ügyében
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony szerint így akarják kizárni azokat, akik Budapesten hidat újítottak fel, tíz éven belül - mutatott rá Újpest korábbi polgármestere.

A fideszes politikus szerint Karácsony mostanra teljesen elvesztette a fonalat Lánchíd ügyben, hiszen egy nyílt, európai, kétfordulós közbeszerzést ír ki a BKK. Ebben sehol sem szerepel, hogy budapesti referenciával kell rendelkezni, mi több az elmúlt nyolc évben Európa bármely városában épített, felújított, a műszaki feltételeknek megfelelő referenciával indulhat vállalkozás.

De ha már a főpolgármester különös sejtetésekre ragadtatta magát, akkor a logikája szerint vajon melyik az a cég, amelynek nincsen nyolc éven belüli referenciája, de Karácsony helyzetbe akarja hozni? - tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

A Margit híd az utolsó nagy budapesti hídfelújítás, mely 2012 elején készült el, tehát a 8 éves szabály alkalmazása esetén nem vehető már referenciaként figyelembe. A hidat a Közgép konzorciumi vezetése mellett az A-Híd és a Strabag közös konzorciuma újította fel - emlékeztetett Wintermantel Zsolt.

A IV. kerület volt polgármestere azzal zárta a bejegyzését, hogy kíváncsian várja a megfejtéseket.

Kapcsolódó írásaink