Belföld

Az ellenzék biztosan nem tiszta kampányra készül

Georg Spöttle: A tranzitzónák bezárásával Brüsszel elvette a bevándorlóktól a lehetőséget, hogy iskolával, óvodával, orvosi ügyelettel ellátott helyen várják ki ügyük elbírálását

A tömeges migráció komoly terhet jelent az uniós tagállamok egészségügyi ellátó rendszerére is – mondta lapunknak Georg Spöttle. A Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője szerint Brüsszel ennek ellenére ismét elő akarja venni a kötelező elosztási kvótát. Kitért arra is: elképzelhető, hogy a 2022-es választás előtt a megkeseredett baloldal erőszakhoz folyamodik.

Az ellenzék biztosan nem tiszta kampányra készül
A Soros-flottilla esetenként napi kétszáz migránst is partra tesz Olaszországban. A kikötést azzal zsarolják ki a hatóságoktól, hogy vészhelyzetre hivatkoznak, a migránsok öngyilkossággal, zendüléssel fenyegetőznek, vagy azt állítják, hogy beteg nők és gyermekek vannak a fedélzeten – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

– Mintha Nyugat-Európában újra fellángoltak volna az indulatok, hiszen súlyos incidens történt mind Stuttgartban, mind Bécsben.

– Stuttgartban az ultrabaloldali antifa és a jórészt migránsokból álló fiatalok csoportja támadt a rendőrökre egy rendőrségi akció után, amely drogkereskedők őrizetbevételére irányult. Az antifa szervezte az akciót, aktivistái már fekete ruházatban, kesztyűben és vascsövekkel, valamint bevásárlókocsikban a helyszínre tolt kövekkel jelentek meg. Ez ellentmond a német fősodratú média verziójának, hogy ez spontán akció volt bulizó fiatalok részéről. A rendőrök elleni példátlan agresszió beleillik az antifa és már anarchista csoportok akciómintájába. Bécsben komplikáltabb a helyzet, mivel ott a kurdok és törökök közti etnikai összecsapásokra telepedett rá a radikális baloldal, legfőképpen a „Platform Radikale Linke”. Ez a platform – amely felismerte, miként lehet Ausztria belbiztonságát gyengíteni – több antifa-alapszervezetet és migránsokat segítő civil csoportot fog össze. A támogatást pedig természetesen a baloldali pártoktól és Soros Györgytől kapják.

– Számíthatunk-e hasonló akciók­ra Budapesten?

– Igen, elképzelhető, hogy a 2022-es választások előtt a megkeseredett, erejét vesztett, dühös ellenzék erőszakhoz folyamodik. Ebben minden bizonnyal segítik majd őket a Soroshoz köthető álcivil szervezetek, illetve az antifa. Biztos vagyok benne, hogy az ellenzék nem készül tiszta kampánnyal, ezt már többször is bizonyították.

– Úgy tűnik, a koronavírus-járvány miatt ismét tömegek indultak Európa felé. Mit mutatnak a számok?

– A földközi-tengeri migráció szinte töretlenül megy. Igaz, az illegális bevándorlóknak két hétre karanténba kell vonulniuk, de a „Soros-flottilla” esetenként napi kétszáz migránst is partra tesz Olaszországban. A kikötést a migránsok például azzal zsarolják ki a hatóságoktól, hogy vészhelyzetre hivatkoznak, öngyilkossággal, zendüléssel fenyegetőznek, vagy azt állítják, hogy beteg nők és gyermekek vannak a fedélzeten. Görögországban százötvenezer migráns tartózkodik és arra vár, hogy továbbmehessen az EU belsejébe, fő célországuk pedig még mindig Németország. De a magyar határon is folyamatos a nyomás, a hétvégén ismét magas volt az elfogások száma.

– Mi várható a mostani EU-csúcson?

– Brüsszel megint elő akarja venni az elosztási kvótát, hiszen sem az olaszok, sem a németek nem akarják egyedül viselni a beáramló tömegekkel járó problémát. Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök még megválasztásakor azt mondta: „Minden ország a saját módszere szerint lehet szolidáris a migrációt illetően. Magyarország például védi a külső határainkat és ezzel veszi ki a részét az együttműködésből.” Kérdés persze, hogy a balliberális erők elfogadják-e a határvédelmet, vagy ismételten ránk akarják erőszakolni a migránsok befogadását.

– Hogyan kell értelmezni a magyar kormányfő azon kijelentését, miszerint a migráció felerősödése veszélyeztetheti a magyar egészségügyet?

– Mivel rengeteg bevándorló érkezik különféle betegségekkel, sokuk – ahogy elérik az unió területét – kórházba kerül. A himlő, kanyaró, rüh és a TBC a leggyakoribb betegség, ami előfordul. Németországban például egy TBC-s beteg kikezelése nyolcezer euróba kerül az adófizetőknek. A tömegben érkező migránsok tehát komoly terhet jelentenének, hiszen kezelésüket az államnak kellene fizetnie, valamint leterhelnék az egészségügyi létesítményeket. Komoly probléma, hogy a családegyesítéssel érkező migránsok nagyrészt idős emberek, súlyos egészségügyi problémákkal, vagyis az ő orvosi ellátásuk is az adófizetőkre hárulna.

– A kormány úgy döntött, bezárja a tranzitzónákat. Visszafele sült el a bevándorláspártiak fegyvere?

– Úgy vélem, a liberális erők ezzel saját húsukba vágtak, mivel a tranzitzónák bezárása után a migránsok maximum a külképviseleteinken tudják beadni kérelmüket, amelyet utána Budapesten bírálnak el. A végzés kikézbesítése is szinte lehetetlen, mivel a migránsok jórészt parkokban élnek és nincsen postacímük. Ergo Brüsszel elvette tőlük a lehetőséget, hogy jól felszerelt, kulturált, iskolával, óvodával, orvosi ügyelettel ellátott helyen várják ki ügyük elbírálását.

– Más téma: előfordulhat-e itthon az, amit Nyugaton látunk, vagyis, hogy a társadalom egy része elárulja az egyenruhásokat?

– Hazánkban a társadalom homogén, nincs egy olyan kisebbség, amely valamilyen komoly hátrányt elszenvedett volna. Nem volt komoly táptalaja sem a Black Lives Matter-mozgalomnak, sem a rendőrök ellen irányuló gyűlöletnek. Azonban a balliberális oldal itt is megpróbál feszültséget szítani a roma kisebbség soraiban. Figyelve a magyarországi antifa mozgolódását, posztjait, németországi támogatását, nem tartom kizártnak, hogy a 2022 választások előtt megpróbálnak itt is feszültséget gerjeszteni és azt ráégetni kormányunkra, mint ahogy az Egyesült Államokban az erőszakos megmozdulások is Trump elnök megbuktatásáról szólnak és nem George Floydról. Olyan mérvű erőszakra, mint más országokban, nem látok sok esélyt, mivel nincs olyan sok anarchista hazánkban. Persze nem lehetetlen, hogy beutaztatják majd őket, mivel az osztrák és a német antifa elég sok tagot számlál és nagyon aktív.

Kapcsolódó írásaink