Belföld

Mezőtúron is megpróbálja elszedni az emberektől a konzultációs íveket a baloldal

A baloldal minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy a magyar emberek részt vegyenek a nemzeti konzultációban, és elmondják a véleményüket az őket érintő olyan fontos kérdésekről, mint a koronavírus okozta gazdasági válság kezelése, a határőrizet vagy az illegális bevándorlás. A szolnoki botrány után ezúttal Mezőtúron kezdtek akcióba a baloldali aktivisták.

Mezőtúron is megpróbálja elszedni az emberektől a konzultációs íveket a baloldal
A mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület aktivistái gyűjtik a konzultációs íveket az emberektől
Fotó: Facebook/Tegyünk Együtt Közöss

A mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) nevű baloldali koalíció, amely az önkormányzati választások alkalmából jött létre, a közösségi oldaluk szerint csatlakozott a Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselők által meghirdetett, komoly adatvédelmi aggályokat felvető akcióhoz, amely a nemzeti konzultációs ívek ellopására, és azok Hadházyékhoz való továbbítására irányul - írja szombati cikkében az Origo.

A portál birtokába jutott videofelvételen az látszik, hogy a baloldali aktivisták pultjához senki sem visz íveket, tehát nem adja azokat át senki, ennek ellenére abból néhány ott hever. Ez a cikk szerzője szerint arra enged következtetni, hogy akár el is lophatták ezeket.

Objektum doboz

Ezt a gyanút megerősíti a közösségi oldaluk is, hiszen ott az látszik, hogy csak egy-egy ember ad át nekik íveket, erősen beállítottnak, megrendezettnek tűnő fotókon, noha már hetek óta „gyűjtik" azokat a mezőtúri piacon.

Az Origo úgy értesült, hogy a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület volt, illetve jelenlegi szocialista és jobbikos politikusokból áll, akik Csányi Tamással, a Jobbik országgyűlési képviselőjével vannak jó viszonyban.

Objektum doboz

Csányinak korábban gratulált a Gyurcsány-párt mezőtúri szervezete is, azaz a helyi DK is támogatását is élvezi a jobbikos politikus.

Ahogy arról mi is írtunk, korábban egy baloldali aktivista Szolnokon postaládákból lopott ki konzultációs íveket.

Arról pedig szintén beszámoltunk, hogy Hadházy és társai nem az ő alapítványának, hanem egy baloldali újságíró lakásának címére gyűjthetik a nemzeti konzultációs íveket, azonban a politikus és az újságíró egyaránt tagadta, hogy kapcsolatban állnának egymással.

Kapcsolódó írásaink

„Minden ember véleménye számít”

ĀSimicskó István szerint a baloldal azért reagál idegesen, mert a nemzeti konzultáció egy sikeres folyamat, amellyel egyetértési pontokat tud kialakítani a kormány