Belföld

Augusztusban lehet gyanúsított a Pesti úti idősotthon ügyében

Augusztusban történhet gyanúsítás a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban történt haláleset miatt, és akár súlyosabb vád is lehet az ügyben - mondta az ATV Híradónak Futó Barnabás, a feljelentő ügyvédje.

Augusztusban lehet gyanúsított a Pesti úti idősotthon ügyében
Augusztusban lehet gyanúsított a Pesti úti idősotthon ügyében
Fotó: MH/Purger Tamás

Futó azt mondta, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak. A hatóságok pénteken három órán keresztül hallgatták ki az ügyfelét, emellett pedig folyamatosan zajlanak a tanúmeghallgatások.

A szakértői vélemény valószínűleg augusztusra készül el, és addig több tanút is kihallgatnak. Akkor lesz abban a helyzetben a Nemzeti Nyomozó Iroda szerintem, hogy konkrétan megalapozott gyanút megállapítson, tehát valakit vagy valakiket meggyanúsítson, és úgy folyjon tovább a büntetőeljárás - nyilatkozta az ügyvéd.

Az ügyben az első koronavírus-fertőzésben meghalt lakó családja tett feljelentést, mert szerintük nem megfelelően gondoskodtak az idős hozzátartozójukról. Csüri Krisztián és felesége azért fordult ügyvédhez, mert szeretnék, ha bíróság mondaná ki: ami Krisztián édesanyjával történt a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek Otthonában, az tűrhetetlen, és nem ismétlődhet meg másokkal. A fiatalember a Ripostnak számolt be arról, édesanyjának milyen megrázkódtatásokat és embertelen körülményeket kellett elviselnie a járvány ideje alatt. Csüri az intézményben uralkodó állapotoknak tulajdonítja édesanyja halálát.

Kapcsolódó írásaink