Belföld

A botrányok bemutatják a baloldali valóságot

Hétértékelő. Deák Dániel: Sok választó memóriája felfrissült, miután több helyen az ellenzéki politikusok hatalmi pozícióba kerültek, és súlyos mulasztásokat követtek el

Csak az elmúlt napokban több olyan ügy látott napvilágot, ami lerántja a leplet a baloldal valódi énjéről – állapította meg Deák Dániel politikai elemző a múlt hét történéseit értékelve. Beszélt arról is, hogy miközben a világot eluralják a faji zavargások, Közép-Európa lett Európa legstabilabb és legfejlődőbb térsége.

A botrányok bemutatják a baloldali valóságot
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Sok jobboldali szavazó kétségbeesett a 2019-es önkormányzati választás után, attól tartottak, hogy Karácsony Gergelyék győzelmével megkezdődött a baloldal szárnyalása.

Most már láthatjuk, hogy ez nem következett be, a baloldal támogatottsága csökkent, illetve, mivel több helyen az addig felelőtlenül ígérgető baloldali politikusok hatalmi pozícióba kerültek, sok választó memóriája felfrissült – mondta lapunknak Deák Dániel politológus.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: a választók láthatják, ezek ugyanazok a politikusok, akik 2010 előtt a csőd szélére sodorták az országot. Ez azért fontos, mert 2022-ben ez a baloldali koalíció akarja átvenni az ország irányítását, miközben Budapesten még a Lánchidat sem képesek felújítani, illetve a koronavírus-járvány során emberéleteket követelő felelőtlen döntéseket hoztak, súlyos mulasztásokat követtek el. Mindez azok számára is bemutatja a baloldali valóságot, akik életkorukból fakadóan kevésbé emlékezhetnek a 2010 előtti időszakra – mutatott rá a politológus.

Közölte, a kompetencia hiányának mindennapos megmutatkozása mellett botrányt botrányra halmoznak a baloldali politikusok. Csak az elmúlt napokban több olyan ügy látott napvilágot, ami lerántja a leplet a valódi énjükről. Még alig több mint fél éve vannak hatalmon, de a haveroknak már rengeteg közpénzt talicskáztak ki, Czeglédy Csaba több tízmilliós szerződései után arra is fény derült, hogy a járvány alatt is a baloldali holdudvar zsebeinek megtömésével foglalkoztak.
Karácsonyék százmilliós túlárazással szereztek be védőeszközöket, amely összegnek jelentős része korrupciógyanús módon baloldali háttéremberekhez került. Ugyanezen a héten méltatta a DK-s László Imre Hitler munkásságát, s a balliberális politikusok Korózs Lajos álhírvideójához hasonlóan ettől sem határolódnak el, bemutatva ezzel, milyen is volt
a 2010 előtti „következmények nélküli ország” – sorolta Deák Dániel.

Karácsonyék mindezt igyekeznek leplezni – folytatta –, ezért is próbálnak konfliktust generálni a kormány és a főváros között. A főpolgármester megválasztása óta az „ellenzék vezető arca” szerepében kíván tetszelegni, ennek érdekében konfliktuskereső dacpolitikába kezdett a kormányzattal szemben.

Ha ez folytatódik és Karácsony pártpolitikai érdekekből nem hajlandó együttműködni a kormányzattal, annak a legnagyobb vesztesei a budapestiek lesznek – hangsúlyozta az elemző. Hozzátette: az ellenzék támogatottságát is kikezdhetik az elmaradó fejlesztések, miközben egyébként rendelkezésre állnak a források, ráadásul a kormány is nyitott lenne a párbeszédre, azt egyértelműen a baloldali vezetés utasítja el.

Miközben a baloldal rendre leszerepel, addig a nemzeti kormány bizonyít – állapította meg Deák. Szerinte hazánk a Fidesz–KDNP sikeres tízéves kormányzásának köszönhetően hazánk biztató jövő előtt áll, és minden jel szerint Európában azon államok közé fog tartozni, amelyek gyorsan kilábalnak a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból. Ráadásul miközben az elmúlt hetek különféle faji zavargásoktól voltak hangosak az Amerikai Egyesült Államokban és több nyugat-európai országban, addig számos egyéb társadalmi és gazdasági válsághoz hasonlóan Európa egyik legstabilabb térségének számító Magyarország és közép-európai régió mentes maradt a faji alapú, sok nyugati társadalmat szétverő konfliktustól. Ez biztató fejlemény hazánk számára, hiszen ez a régió lett Európa legstabilabb és legjobban fejlődő térsége.

Kapcsolódó írásaink

Már Gyurcsánnyal vetekszik Karácsony

ĀHétértékelő. Kiszelly: Tíz éve diktatúráznak, látszik, hogy B kategóriás politikusok, nincs semmi innováció a baloldalon, s most emiatt visszatértek a régi, recsegő lemezhez

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom