Belföld

Hitlert dicsérte a Gyurcsány-párti László Imre

Adolf Hitler munkásságát dicsérte László Imre, a XI. kerület baloldali polgármestere. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta.

Hitlert dicsérte a Gyurcsány-párti László Imre
László Imre, Gyurcsány-párti polgármester
Fotó: MH/ Purger Tamás

A HírTV Troll című műsorának birtokába jutott egy felvétel, amelyen a Gyurcsány-párti polgármester az önkormányzati ülésen Hitlert méltatja. Elmondása szerint a Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok.

A László Imre által emlegetett időpontban Hitler már meghozta a zsidóellenes törvényeket, üldözte a kommunistákat, és megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét, a Mein Kampfot.

László Imre közleményben reagált a felvételre. Kijelentette: senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegette.

„Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem” - szögezte le László Imre, aki azt állítja: éppen azért példálódzott Hitlerrel egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy rámutasson: minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni.

„Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként - többek között családom egy részének gyilkosaként is - vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!” - szögezte le László Imre.
 

Objektum doboz

A műsor péntek este látható a HírTV-n, 21:05 perckor. 

Alapjogokért Központ: Fasiszta kommunizmus

A zsidó képviselőket listázni óhajtó Jobbikkal összeálló DK-s polgármester szerint Hitler munkássága Németország felemelkedését hozta, miközben mindkét párt partnere, a Momentum Izrael ellen uszít - írja Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ, amely József Attila híres sorait idézi: „Talán dünnyögj egy új mesét / fasiszta kommunizmusét”. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány Budapesten is háborúzna

ĀNem a Lánchídról szól a vita, hanem a baloldali ellenzékről – ismerte el a bukott kormányfő, aki harcot hirdetett, és elutasít minden kompromisszumot a kormánnyal