Belföld

Karácsonyék 8 hónapja halogatják a Lánchíd felújítását

A Lánchíd felújítására szánt összeg - amit a kormány még Tarlós Istvánnak ígért meg, - rendelkezésre áll - írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Karácsonyék 8 hónapja halogatják a Lánchíd felújítását
A Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására még mindig nem került sor
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kiemelték, a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat azonban a mai napig még csak kísérletet sem tett arra, hogy ezt az összeget lehívja, sőt a Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására sem került még sor.

Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását - tették hozzá.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, a belföldi turizmus élénkítése céljából a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül. Az ünnepségsorozat keretein belül például gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok várják majd a Budapestre érkezőket.

A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább - hangsúlyozták.

Kapcsolódó írásaink