Belföld

Petícióval tiltakoznak a szülők a DK-s Szaniszló Sándor terve ellen

Botrány a XVIII. kerületben

Szaniszló Sándor, a DK-ba az MSZP-ből átigazolt XVIII. kerületi polgármester a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárással vonja össze Pestszentlőrinc és Pestszentimre huszonkilenc óvodáját. Az érintettek azonban petícióval tiltakoznak a határozat ellen.

Petícióval tiltakoznak a szülők a DK-s Szaniszló Sándor terve ellen
Szaniszló Sándor
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A szülők kezdeményezésére indult aláírásgyűjtés során arra hívják fel a figyelmet, hogy az egyetlen intézményhálózatba szervezett óvodai rendszer rosszul és felületesen előkészített, nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amelyek az átalakítás miatt a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni. Meggyőződésük, a döntés ellentétes a törvénnyel is, a polgármester visszaél a felhatalmazásával. A tiltakozást több mint négyszázan írták alá, ám információink szerint az ügyben többen törvényességi aggályaikkal a kormányhivatalhoz fordultak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom